Bakkehuset: 250 sang med på plænen

Sang i sensommeren blev et tilløbsstykke

Udgivet:06. september 2022, 14.22

Læsetid:1 minut

Der var overvældende tilslutning af publikum, da der blev indbudt til sang og fællessang på plænen ved Bakkehuset. Foto: Privatfoto

9 måneder siden

IKAST Måske havde Bente Busk, Jan Knudsen og Mette Petrea Brøndum i deres stille sind håbet på en succes med 100 deltagere til fællessang på plænen ved Bakkehuset.

Bente Busk repræsenterede idékvinden bag, og Mette Petrea og Jan Knudsen var trukket i arbejdstøjet som repræsentanter for henholdsvis Bakkehuset og Vores Ikast, som sammen med Ikast Bio og musikskolen havde stablet en fællessang-aften på benene med den populære duo Sanglærken & Sebastian - bag fornavnene gemmer sig Tina Wiberg og Sebastian Hahn.

Det var derfor svært at skjule begejstringens smil, da de første 100 pladser allerede blev fyldt op, en halv time før arrangementet begyndte, og mens den sidste augustdags varme solstråler kastede glans over plænen ved Bakkehuset.

Propfyldt på pladsen

Og da den første fællessang - Albertes »Lyse Nætter« - skulle synges, var der vel, hvad man kunne kalde propfyldt på pladsen med 250 sangglade, som med medbragte stole eller tæpper, et glas vin fra baren eller medbragt kaffe, tog del i den fællessang, som efter corona og Philip Fabers projekter er blevet så populære.

Deltagerne fik både koncert og sunget en snes sange, fik rørt både ben- og lattermuskler, og timingen var så perfekt, at da solen gik ned i horisonten, sagde Sanglærken og Sebastian farvel og tak for en storslået aften i Ikast.

Og efter hvad rygterne vil vide, er der allerede lavet aftale om et nyt arrangement næste år.

På plænen var der enighed om, at det var fantastisk at opleve så markant en publikumsopbakning til et kulturarrangement.

Det var Sanglærken & Sebastian alias Tina Wiberg og Sebastian Hahn, der sang for ved arrangementet. Foto: Privatfoto