Bakkehusets leder: Skuden ser ud til at vende en smule

Der er optimisme at spore hos Bakkehusets spillestedsleder, Mette Petrea. På trods af coronakrise er det nemlig lykkedes at finde nye sponsorer

15. marts 2021, 12.15

Stolerækkerne er stadig tomme i Bakkehuset, men der er optimisme at spore hos spillestedsleder, Mette Petrea. Foto: Flemming Hansen

IKAST Der er stille i Bakkehuset Ikast, der ellers normalt summer af liv i form af koncertgæster, fester og møder. Men bag scenen arbejdes der alligevel.

Spillestedsleder Mette Petrea er delvist hjemsendt, men når hun er på pinden, så arbejdes der effektivt. Regnskabet fra 2020 er sendt til revisor, og der er en smule optimisme at hente.

- På grund af det ekstraordinære tilskud, vi fik sidste år fra kommunen i forbindelse med coronanedlukningen, sammen med den statslige aktivitetspulje, som vi søgte og fik i efteråret, så ser det faktisk lige nu ud som om, at vi ikke går ud med et underskud i 2020, hvilket er en stor lettelse ovenpå både et svært coronaår, men også ovenpå et negativt 2019-regnskab, siger Mette Petrea i en pressemeddelelse.

- Det er klart, at uden den økonomiske hjælp, vi har fået, og de budgetmæssige stramninger, vi har lavet, så ville 2020’s eftermæle ikke være værd at mindes, så vi er meget taknemmelige for den støtte, vi har fået og især jeg i det som skulle være mit første år som leder af huset.

Tiden i Bakkehuset går med en del administrativt arbejde. Økonomien skal gå op i år, hvor Bakkehuset stadig er ramt af nedlukning, der er planlægning af efteråret – både arrangementer og forespørgsler på leje af salen, da der er en del, der har udskudt deres fester. Der planlægges generalforsamling i slutningen af april, som igen bliver digital, og så er en del af det nye gulv lige nu taget af, da man opdagede nogle fejl, som skal udbedres. Der sker altså lidt backstage i huset.

Flere sponsorer til Bakkehuset

Bakkehuset søsatte i efteråret et sponsorudvalg, der har organiseret arbejdet med dels at gå i dialog med de »gamle« sponsorer dels med at finde nye sponsorer. Det har resulteret i en række nye sponsorer i 2021 og flere af de gamle sponsorer har hævet deres sponsorat.

- Det er jo helt fantastisk i de her tider, der også er svære for mange virksomheder, at der alligevel er plads til at støtte op om et kulturhus, men jeg synes også bare det understreger, at kultur betyder mere end bare »nice to have«, siger Mette Petrea.

På trods af færre arrangementer i foråret, som sponsorerne kan få billetter til, så vil Bakkehuset gøre en ekstra indsats i efteråret og også forsøge gøre mere opmærksom på de, der støtter huset.

- Vi har bestilt digitale skærme, der skal hænge ved indgangen og i baren, og foruden vigtig information om især restriktioner, kommende arrangementer så vil skærmene også skabe synlighed om vores sponsorer. Når tiden igen tillader det, så vil Bakkehuset også arbejde mere målrettet med arrangementer, der henvender sig til sponsorerne, siger Mette Petrea.

Ekstra frokostjazz i efteråret

Bakkehuset har allerede aflyst og flyttet arrangementer her i foråret. og noget af det, der især gør ondt at aflyse, er frokostjazz.

- Netop frokostjazz er en af grundene til, at folk melder sig ind i Bakkehusets Venner, men her planlægges der at lægge mindst en ekstra frokostjazz ind i efteråret samt et medlemsarrangement, siger spillestedslederen.

- Der er selvfølgelig nogen, der er ærgerlige over det og enkelte, der har valgt ikke at melde sig ind i 2021 på grund af det reducerede coronaprogram, men det generelle billede er, at folk forstår situationen og vigtigheden af, at de fortsat er medlemmer, siger Mette Petrea.

Der skal stadig refunderes billetter

Hvis der bliver givet lov til at åbne op, så kommer det første arrangement i Bakkehuset til at være bandet »Den Røde Tråd«, der skal spille 9. april. Dog er der allerede lidt problemer her, for der er solgt mange billetter og også flere end hvad, der helt sikkert må være i forhold til eventuelle restriktioner. Det samme gælder koncerten med Billybobbers 16. april.

- Begge koncerter lå oprindeligt i september 2020, og vi flyttede dem, fordi vi ville give publikum den fest som det under normale omstændigheder ville være – det betyder jo også noget for vores omsætning, men på det tidspunkt havde vi slet ikke forestillet os, at vi i april 2021 stadig ville være under stramme restriktioner, så derfor åbnede vi op for flere billetter. Hvis koncerterne kan gennemføres, men med et færre antal publikummer, så vil vi tage kontakt og refundere billetterne til de, der sidst har købt. Det er aldrig sjovt at skuffe nogen, men vi lover, at det ikke er sidste gang, at de to bands spiller her, så der skal nok komme en mulighed igen, siger Mette Petrea.

De frivillige er savnet

- Jeg savner at se glade publikummer, folk der danser, og kunstnere, der kan mærke intimiteten, når de står på scenen i Bakkehuset og især savnet til vores frivilliggruppe er stort! Det er jo mennesker, der også brænder for det her, de er en stor del af sjælen i huset og mange af dem kommer man jo ind på livet af, derfor er de virkelig savnet i min hverdag, og jeg kan ikke vente med at se dem igen, siger en smilende spillestedsleder – sikkert med tankerne hen på en snarligt genåbning

Bakkehuset er klar på at overholde alle restriktioner med skiltning, afstand, sprit og rengøring, så det, når det bliver muligt, er sikkert at gå til koncert.