Jobcenterchefen præsenterer sin hobby med akrylmaling

Sognehus i Engesvang genåbner med maleriudstilling

Udgivet:30. maj 2021, 23.38

Læsetid:2 minutter

I øjeblikket er det Ole Haunstrup Christensen fra Lind, der udstiller malerier i Engesvang Sognehus. Her er det den tidligere galleriejer Inge Lise Lawaetz fra Klode Mølle, der betragter nogle af malerierne. Foto: Privatfoto

KULTUR Nu er det igen muligt at se malerier i Engesvang Sognehus. Huset har været lukket på grund af coronarestriktioner, men nu er det igen muligt at holde møder - og se malerier.

Det Ole Haunstrup Christensen fra Lind, der de næste måneder udsmykker væggene i sognehuset.

Det glæder menighedsrådsformand Vibeke Steen, at der nu er åbnet i sognehuset, og at der er noget smukt at se på.

- Da vi fik den voldsomme nedlukning ved juletid, besluttede vi at aflyse alle vores arrangementer på den her side af sommerferien. Vores sognemedhjælper og graver fik også forbud mod at modtage fysisk besøg på deres kontorer. Men nu åbner vi heldigvis lidt igen, og vi er startet på at holde onsdagscafé med kaffe og oplæsning, siger Vibeke Steen og tilføjer:

- Og det glæder mig, at vi igen kan invitere folk ind i vores lokaler, hvor vi jo har en tradition for at lokale amatørkunstnere udstiller på skift. Der er et lille udvalg af kunstinteresserede Engesvang-borger, der finder frem til de kunstnere, som vil udstille i vores lokaler. Det er vi glade for, siger menighedsrådsformanden.

Slipper kreativiteten løs

Den aktuelle udstiller, 67-årige Ole Haunstrup Christensen, er egentlig økonom af uddannelse, og senest har han arbejdet som leder af Jobcenter Ikast-Brande.

- Oprindeligt drømte jeg om at blive arkitekt eller at arbejde med reklame og marketing, men dengang blev det ikke den kreative vej, der vandt. Jeg har dog på amatørplan interesseret mig for maleriet i mange år og har de senere år haft mere tid og energi til at male med akrylfarver på det lille og mellemstore lærred, siger Ole Haunstrup Christensen.

Han har de seneste år gået på malerkursus hos Anne Grarup i Silkeborg, hvor han har fået indblik i teknikker, metoder og stilarter.

- Jeg leder nok fortsat efter min helt personlige »stil«, men mine malerier kredser om det dekorative og med virkemidler som et farverigt og grafisk udtryk med brug af lys og skygge. Efterhånden begynder produktionen at vokse så meget, at der ikke længere er plads på væggene, så jeg kunne godt tænke mig, hvis malerierne kunne glæde andre og være et dekorativt element i nogens hverdag, siger Ole Haunstrup Christensen.