Har arbejdet på den i to år: Lokalt vennepar bag kortfilm

To gange Oliver fra henholdsvis Isenvad og Engesvang har sammen kreeret en kortfilm, der fik premiere i påsken

Udgivet:06. april 2021, 13.20

Oliver Verwold (t.v.) producerer musik under kunstnernavnet Zinity, og han står bag musikken i kortfilmen, mens Oliver Birk Wisholm har været instruktør på projektet. Foto: Privatfoto

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør| can@herningfolkeblad.dk

2 år siden

IKAST »The Wide Open project« er navnet på den kortfilm, Oliver Birk Wisholm og Oliver Verwold har arbejdet på de seneste to år.

1. april havde filmen premiere, og den har allerede fået ros med på vejen fra filmfestivaler.

- Kortfilmen er en rejse med et gennemgående tema om mental sundhed. Den handler om, hvordan musikken har hjulpet Oliver gennem svære tider, forklarer den 21-årige instruktør Oliver Birk Wisholm fra Isenvad.

Oliver Verwold sidder melankolsk og spiller på sin guitar i ørkenscenen, der er optaget ved Rubjerg Knude Fyr i det nordjyske. Foto: PR-foto

Fra reklame til kortfilm

Det er første gang, han kaster sig ud i så stort et projekt, som en kortfilm er. Han har tidligere lavet en del reklamefilm, men aldrig noget som »The Wide Open Project«.

- Ideen til projektet kom, fordi jeg hjalp min ven Oliver, der er musiker, med at lave en musikvideo til én af de tre sange på hans EP. Undervejs fik vi ideen til at lave tre musikvideoer og binde dem sammen til en kortfilm, siger Oliver Birk Wisholm.

De to mødte hinanden første gang på Ikast Musikliv, og siden har de arbejdet sammen om flere kreative projekter, der nu kulminerer er med en kortfilm.

Mens Oliver Birk Wisholm instruerer, står Oliver Verwold fra Engesvang bag musikken under kunstnernavnet Zinity. Desuden er Oliver Verwold den gennemgående karakter i kortfilmen.

Den 10 minutter lange kortfilm »The Wide Open Project« kan ses på Youtube. Makkerparret har desuden udgivet en EP af samme navn. Der kan købes et fysisk eksemplar gennem Zinity Music. Foto: PR-foto

Optagelser i Ikast

Lokale vil formentlig kunne genkende flere lokationer i kortfilmen, der er optaget i Ikast, Silkeborg, Herning og Horsens samt ved Rubjerg Knude Fyr.

- En scene er optaget lige omkring ISI, og det kan man sagtens se, hvis man er lokalkendt. De fleste naturbilleder er fra Silkeborg, men vi har også en ørken-scene, der er optaget ved Rubjerg Knude Fyr. Det var det mest eksotiske, vi kunne finde i Danmark under en coronanedlukning, siger Oliver Brik Wisholm med et glimt i øjet.

Filmfestivaler ser med

Oliver Birk Wisholm har selv indsendt kortfilmen til flere filmfestivaler, som løbende vurderer, anmelder og rangerer kortfilm.

- Vi har lige fået tilbagemelding fra London Lift-Off Film Festival, som rangerer den som nummer 2 ud af 100 bidrag. Det betyder, at vi kan blive screenet og nomineret til at vinde en af deres priser, siger instruktøren.

- Når man har lagt så mange kræfter og så meget tid i et projekt, så handler det om at blive set. Desuden vil vi gerne få muligheden for at vinde hjælpen til at få filmen distribueret, hvilket er meget dyrt, uddyber han.

Nu venter produktionsholdet i spænding på, hvad der kommer ud af tilmeldingen til de resterende filmfestivaler.

Du kan se den 10 minutter lange kortfilm »The Wide Open Project« lige her via Youtube.