Bo Jensen stiller op til regionsrådet

Ikast-erhvervsmanden Bo Jensen kaster sig nu ind på den politiske scene i jagten på et sæde i regionsrådet. Han stiller op for Det Konservative Folkeparti

Udgivet:10. marts 2021, 06.47

Læsetid:2 minutter

I første omgang er Bo Jensen, ligesom regionens øvrige 27 konservative kandidater, kun konstitueret, idet det formelle opstillingsmøde først kan afholdes, når man igen kan samles i større grupper i forhold til forsamlingsforbuddet. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST En ny Ikast-kandidat melder sig nu på banen til regionsrådsvalget.

Det er et kendt ansigt i form af IB Gruppens direktør Bo Jensen, der stiller op for Det Konservative Folkeparti i Ikast-Brande.

- Vi er utrolig glade for, at vi har fået Bo Jensen til stille op. Det er vigtigt med gode, kendte, lokale kandidater på listen, og her er vi oven i købet lykkedes med en erhvervsmand, der samtidig er bredt involveret i både sport-, organisations- og kulturliv – også uden for kommunens grænser, siger formanden for den konservative vælgerforening i Ikast-Brande Kommune, Tomas Bjerre i en pressemeddelelse.

Håber på tre mandater

Ved det seneste valg blev der kun valgt et enkelt konservativt medlem til regionsrådet, men den lokale formand har store ambitioner for det kommende valg.

- I de første 12 år efter den nye reform var vi repræsenteret med Ove Nørholm i Region Midtjyllands Regionsråd, og med de positive vinde der blæser for partiet i øjeblikket, er det vores håb, at vi kan få tre mandater som i den første periode og måske endda fire, og derfor tror jeg, at Bo har rigtig gode chancer for valg, siger Tomas Bjerre.

Går ydmygt til opgaven

For Bo Jensen er det hidtil helt uprøvet farvand, idet han aldrig tidligere har været politisk opstillet. Han har været medlem af partiet siden gymnasietiden og været bestyrelsesmedlem i den lokale vælgerforening. Han lægger da heller ikke skjul på, at han går ydmygt til opgaven.

- Jeg er flere gange blevet opfordret til at stille op i kommunalpolitik, men det har ikke været foreneligt med mit arbejde som direktør for seks politisk uafhængige ugeaviser - blandt andet Ikast Avis. Men da opfordringen kom til at afløse Dina Raabjerg som kandidat til regionsrådsvalget, synes jeg, det var svært at sige nej, siger Bo Jensen.

- I de sidste 16 år har Ikast-Brande Kommune været repræsenteret i Regionsrådet af henholdsvis den konservative Ove Nørholm og Carsten Kissmeyer fra Venstre, og jeg håber også, at vi fra nytår fortsat er repræsenteret af mindst et medlem blandt de 41 ansigter, der til den tid samles i det nye råd i Viborg, siger Bo Jensen.

Bo Jensen er 62 år, og han kunne 1. marts fejre 40 års jubilæum i IB Gruppen i Ikast. Han er formand for Ikast-Brande Gymnasium, næstformand for Herning-Ikast Håndbold, derudover er han formand for udviklingsselskabet Ikast Bymidte.

Det var under fundraising-arbejdet med forskningscenter NIDO ved det kommende storsygehus i Gødstrup, Bo Jensen fik øjnene op for, at regionsrådspolitik passer til hans interesseområder.

- Under arbejdet tilbage i 2017 og 2018 fik jeg faktisk er godt indblik i, hvordan sygehusvæsenet fungerer og arbejder, og det var en af årsagerne til, at jeg har sagt ja siger Bo Jensen, som nu skal til at forberede sig på noget nyt her i sin tredje alder – nemlig at føre valgkamp for sig selv.