Sejr over Silkeborg: Indskiftere vendte slaget for FCM

Gustav Isaksen og Edward Chilufya kom ind fra bænken og scorede, da FC Midtjylland slog Silkeborg 3-2. Genoplev kampen i livebloggen

Udgivet:04. april 2022, 20.59

Læsetid:2 minutter

Gustav Isaksen bliver lykønsket af Anders Dreyer efter sin scoring til 1-1. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD FC Midtjylland åbnede mesterskabsspillet med en sejr og lukkede dermed lidt af hullet op til FC København i toppen af Superligaen.

”Ulvene” vandt mandag aften 3-2 over Silkeborg IF på MCH Arena.

Gæsterne førte ellers 1-0 ved pausen efter 45 bekymrende midtjyske minutter, hvor FCM havde svært ved at få pasningsspillet til at flyde.

Men to velvalgte indskiftninger i pausen vendte kampbilledet for FC Midtjylland. Gustav Isaksen og Edward Chilufya kom på banen og gjorde straks en forskel.

Bare to minutter inde i anden halvleg skar Chilufya ind i banen fra venstrekanten og smækkede et hårdt, præcist indlæg over til Gustav Isaksen, der stod fri i bagrummet og headede udligningen i nettet.

Stærk "Chili" lynede

To minutter senere kom lynhurtige Chilufya af sted i en friløber, men Silkeborg-målmand Nicolai Larsen læste zambianerens sløje afslutning.

Men ”Chili”, som holdkammeraterne kalder ham, var ikke færdig endnu. Efter en god time bragte Edward Chilufya nemlig FCM på 2-1. Henrik Dalsgaard slog en diagonalbold, og Nikolas Dyhr headede bolden videre til Chilufya, der straks rundede en Silkeborg-forsvarer og sendte bolden i nettet.

Et kvarter før tid blev det også 3-1, da Evander Ferreira bragede bolden i nettet fra 25 meters afstand med et hårdt, brækkende hug. Nicolai Larsen i Silkeborg-målet så ikke helt godt ud i den situation. Det gjorde han til gengæld lidt senere, da han diskede op med en spektakulær redning på et tordenhug fra Anders Dreyer.

Dreyer fik fuld spilletid i sin comeback-kamp for FC Midtjylland og havde flere nærgående forsøg i aftenens løb. Blandt andet ramte han overliggeren efter en soloaktion i første halvleg.

I dommerens tillægstid fik Silkeborgs topscorer, Nicklas Helenius, reduceret til 2-3, men der var ikke tid til at jagte en udligning for gæsterne derefter.

Sejren betyder, at FC Midtjylland reducerer afstanden til FC København i toppen af Superligaen til seks point.

På søndag mødes de to guldbejlere til topbrag i Parken i København.

Genoplev lokalopgøret, som det udspillede sig i Ritzaus liveblog, lige herunder: