Efter 120 minutters topdramatik: FC Midtjylland er dansk pokalmester 2022

FC Midtjylland er pokalvinder 2022 efter en sejr på straffespark over OB

Udgivet:26. maj 2022, 18.05

Læsetid:3 minutter

Så er der FCM-fest på Brøndby Stadion! Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

10 måneder siden

FODBOLD FC Midtjylland er for anden gang i klubbens historie dansk pokalmester! Det blev sikret torsdag eftermiddag i en spændende pokalfinale mod OB. Første sejr kom i 2019 i klubbens femte finale.

Årets triumf kom først i hus efter 120 intense minutter og en afsluttende straffesparkskonkurrence. 4-3 lød sejren på.

Efter de fire første spark til hvert hold stod det 3-3. Så reddede David Ousted forsøget fra OB’s Kasper Larsen, og dermed var det op til Evander Ferreira at afgøre kampen. Brasilianeren svigtede ikke, og så kunne festen for alvor begynde. Målet blev scoret i OB’s ende af Brøndby Stadion, men lynhurtigt løb alle FCM-spillerne naturligvis ned i den anden ende og festede med de omkring 10.000 medrejsende Ulve-fans.

Festen fortsatte

Efter mange timers festlig optakt i to adskilte fanzoner rykkede pokalfesten ind på selve Brøndby Stadion til kampstart klokken 15.00. 23.328 tilskuere var på plads, og de festede med masser af fyrværkeri, slagsange og dans. En flot ramme om en finale, der aldrig blev noget spillemæssigt sus, men til gengæld var dramatisk.

Straks fra start fornemmede man kampens betydning. Der var fokus på at undgå de store fejl, og der var kun spredte muligheder til begge hold.

Man fornemmede, at OB sad på spilovertaget og havde nemmest ved at komme til chancer.

Den største kom til Emmanuel Sabbi efter en god halvtime. Han var helt fri inde foran David Ousted i målet, men Sabbi fik kun lige snittet bolden, så FCM slap med skrækken.

I anden halvleg fik forsvarsspilleren Henrik Dalsgaard FCM’s største chance, da han tog et flot løb ind i feltet og blev spillet fri af Raphael Onyedika. Men Dalsgaard fik ikke ordentligt ramt på bolden.

Sviatchenko kom på banen

Så kom der gang i udskiftningerne, og Bo Henriksen sendte blandt andre Pione Sisto, Paulinho, Max Meyer og Erik Sviatchenko i aktion.

For OB var Emmanuel Sabbi synlig med flere afslutninger, men også han manglede skarpheden. Det lugtede længe af forlænget spilletid, og sådan gik det også.

I begge ender var der flere gange situationer, hvor der blev appelleret for straffespark, men dommer Sandi Putros fløjtede ikke for meget.

I den forlængede spilletid var FCM tæt på det forløsende mål. Anders Dreyer og Evander Ferreira fik begge afsluttet fra kort afstand, men først blev der reddet i målet og siden blokeret på målstregen af en markspiller.

I anden halvleg af forlængelsen trykkede FCM også på og kom til flere hjørnespark.

Der kom også en ny dobbeltchance til Evander og Anders Dryer. Evander ramte overliggeren, og OB-keeper Hans Christian Bernat diskede op med en fantomredning på Dreyers afslutning på returen.

Men mål kom der altså ikke, inden vi skulle i straffespark.

De nykårede pokalvindere fejres på Herning Rocker fredag. Der bliver ikke nogen officiel fejring ved hjemkomsten i aften.

Genlæs den dramatiske finale lige herunder i Ritzaus liveblog: