Uldjyde fylder 90 år: Holder bentøjet i gang med to daglige gåture

Kristian Mikkelsen er vokset op med tekstilindustrien, der også blev hans levevej

23. september 2021, 08.05

Kristian Mikkelsen er en rigtig uldjyde der grundlagde Kribo Trikotage. På lørdag fylder han 90 år. Foto: Laila Kempel

FØDSELSDAG Kristian Mikkelsen, Ikast, fylder på lørdag - 25. september - 90 år.

Den friske og aktive herre - en rigtig uldjyde - kan man sige, blev født i Tulstrup og voksede op på landet. Han havde ingen ønsker om at blive landmand, og selv om specielt hans mor ønskede, han ville blive købmand, så ville han det anderledes.

- Jeg ville noget, man kunne tjene penge ved, fortæller han, mens han serverer en kop kaffe i hjemmet i Ikast.

Kristian Mikkelsen blev som ung uddannet væver, og sammen med hustruen Bodil grundlagde de i 1962 Kribo Trikotage, der producerede natkjoler i kælderen fra hjemmet på Enghavevej. Som så mange andre virksomheder fik de vind i sejlene og voksede op gennem 70’erne og 80’erne og havde på et tidspunkt over 100 ansatte i virksomheden, der på det tidspunkt også omfattede eget væveri og tilskæreri.

Da tekstilindustrien i 80’erne begyndte at rykke udenlands, valgte Kristian Mikkelsen at drosle ned, men var sammen med to af de fire børn stadig aktiv frem til begyndelsen af årtusindeskiftet.

- Det er svært at forstå, hvor alle de år er blevet af, siger den friske fødselar, der stadig tager sig en god gåtur mindst to gange om dagen.

- Man skal jo holde bentøjet i gang, fortæller han og afslører, at han faktisk også spiller billard og går i madklub en gang om ugen, og han holder i øvrigt selv sit hjem - uden hjælp.

Kristian Mikkelsen har også stadig sit kørekort og egen bil.

- Det er jo godt at have, hvis man skal lidt længere væk, siger han.

Kristian Mikkelsen fejrer sin runde fødselsdag sammen med blandt andet sine fire børn, der alle bor i nærheden og i øvrigt alle beskæftiget i tekstilindustrien, svigerbørn, syv børnebørn og tre oldebørn.