Uldjyde fylder 90 år: Holder bentøjet i gang med to daglige gåture

Kristian Mikkelsen er vokset op med tekstilindustrien, der også blev hans levevej

Udgivet:23. september 2021, 10.05

Læsetid:1 minut

Kristian Mikkelsen er en rigtig uldjyde der grundlagde Kribo Trikotage. På lørdag fylder han 90 år. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

FØDSELSDAG Kristian Mikkelsen, Ikast, fylder på lørdag - 25. september - 90 år.

Den friske og aktive herre - en rigtig uldjyde - kan man sige, blev født i Tulstrup og voksede op på landet. Han havde ingen ønsker om at blive landmand, og selv om specielt hans mor ønskede, han ville blive købmand, så ville han det anderledes.

- Jeg ville noget, man kunne tjene penge ved, fortæller han, mens han serverer en kop kaffe i hjemmet i Ikast.

Kristian Mikkelsen blev som ung uddannet væver, og sammen med hustruen Bodil grundlagde de i 1962 Kribo Trikotage, der producerede natkjoler i kælderen fra hjemmet på Enghavevej. Som så mange andre virksomheder fik de vind i sejlene og voksede op gennem 70’erne og 80’erne og havde på et tidspunkt over 100 ansatte i virksomheden, der på det tidspunkt også omfattede eget væveri og tilskæreri.

Da tekstilindustrien i 80’erne begyndte at rykke udenlands, valgte Kristian Mikkelsen at drosle ned, men var sammen med to af de fire børn stadig aktiv frem til begyndelsen af årtusindeskiftet.

- Det er svært at forstå, hvor alle de år er blevet af, siger den friske fødselar, der stadig tager sig en god gåtur mindst to gange om dagen.

- Man skal jo holde bentøjet i gang, fortæller han og afslører, at han faktisk også spiller billard og går i madklub en gang om ugen, og han holder i øvrigt selv sit hjem - uden hjælp.

Kristian Mikkelsen har også stadig sit kørekort og egen bil.

- Det er jo godt at have, hvis man skal lidt længere væk, siger han.

Kristian Mikkelsen fejrer sin runde fødselsdag sammen med blandt andet sine fire børn, der alle bor i nærheden og i øvrigt alle beskæftiget i tekstilindustrien, svigerbørn, syv børnebørn og tre oldebørn.