Lokale kæmpere slog hårdt til mesterskaberne

Ikast Taekwondo klub har fået tre nye danske mestre og en dobbelt europamester

Udgivet:29. november 2021, 10.36

Læsetid:2 minutter

I kategorien Team stillede Bastian Thinggaard Byrgesen op sammen med gutterne Nikolaj Amby (Risskov) og Victor Frisch Schultz (Herlev). De tre kammerater gik på banen med styrke, selvtillid og sammenhold, og alle de mange timers træning gav altså pote, da de igen kunne hænge EM guldet om halsen. Foto: Privatfoto

TAEKWONDO Ikast Taekwondo klub har haft en aktiv og travl weekend, hvor klubben slog hårdt ud efter både danske- såvel som de europæiske mesterskaber.

Lørdag havde klubben fire udøvere til DM i teknik i Kjellerup, og fik intet mindre end tre spritnye danmarksmestre.

Først var det Andreas Thorkildsen - et nyt talent fra klubben, der i dag har orange bælte og dermed stiller op i D gruppen. Det var kun hans andet rigtige stævne. Første gang var i Skanderborg, hvor han tog sejren, og så her til DM, hvor han igen vandt guld og altså blev Danmarksmester i sin gruppe.

Desuden stillede Linda Koch Styhm og Lene Dahm Johansen Lauridsen op i C gruppen over 30. Også her fik Ikast en ny Dansk mester, idet Linda tog guldet og Lene bronze. Linda og Lene er blandt de atleter, der ikke er startet med taekwondo som børn, men først som voksne er startet på deres taekwondo karriere. Det lader ikke til at stoppe de to. Det er skønt med en sport som taekwondo, at man ikke er »ude«, bare fordi man er på den anden side af 30.

Guldmedalje

I dagens største gruppe, nemlig gruppe C for piger under 14 år havde Ikast en enkelt deltager med, nemlig Line Højberg Byrgesen. Men flere skulle der ikke til, for Line tog nemlig guldet med hjem til Ikast i en meget hård konkurrence. En rigtig flot og imponerende sejr, lyder det i en pressemeddelelse fra klubben.

Desuden stillede de fire medaljevinderer også op i pair, og her vandt Line Højberg Byrgesen og Andreas Thorkildsen DM bronze, og det samme gjorde Lene Dahm Johansen og Linda Koch Styhm. Alt i alt fik de fire Ikast udøvere altså seks DM medaljer med hjem, hvilket er et historisk flot resultat for klubben.

EM i Portugal

Men det slutter ikke her. For i samme weekend har Ikast klubbens tekniktræner Bastian Thinggaard Byrgesen været til Europamesterskaberne i Portugal for at forsvare ikke mindre end to EM-titler fra 2019 i Tyrkiet.

Lørdag gjaldt det den individuelle titel i gruppen for unge mænd under 18. Her gik Bastian Thinggaard Byrgesen i finalen som nummer to, men i finalen holdt Bastians nerver, og dette sikrede ham endnu et europamesterskab foran Spanien, der blev nummer to. Han var helt suverænt koncentreret og fokuseret på banen, og talentet holdt altså til at blive Europas bedste endnu en gang.

Guld i Team

Søndag skulle han så forsvare endnu et europamesterskab, nemlig i kategorien Team sammen med gutterne Nikolaj Amby (Risskov) og Victor Frisch Schultz (Herlev). De tre kammerater gik på banen med styrke, selvtillid og sammenhold, og alle de mange timers træning gav altså pote, da de igen kunne hænge EM- guldet om halsen.

Det blev til i alt otte EM guldmedaljer, en sølv og tre bronze til Danmark, hvilket rakte til, at Danmark blev den mest vindende nation, hvilket aldrig er sket tidligere.

Så festen er stor i Ikast taekwondo klub, for nu har klubben en firedobbelt europamester, samt tre danmarksmestre og tre DM- bronze.

Dobbelt EM-mester Bastian Thinggaard Byrgesen. Foto: Privatfoto