Gør atter klar til kunst

Arbejder på at få udenlandske og danske kunstnere til Gludsted

Udgivet:04. maj 2019, 08.32

Læsetid:2 minutter

Et billede af en af de japanske kunstnere, der kommer til Gludsted, nemlig Yuina Mitsuuti. Foto: Privatfoto

4 år siden

gludsted Som de foregående otte år vil der igen til sommer være »The International Art Workshop« i Gludsted.

Det er 27. gang, at workshoppen holdes - de første 13 år var i Brande.

Professionelle kunstnere skal indkvarteres på Gludsted Friskole, hvor gymnastiksalen omdannes til et stort arbejdsværksted.

Der er allerede lavet aftaler med 12 kunstnere fra Sverige, Polen, Brasilien, Japan og Danmark, og styregruppen er godt i gang med hele planlægningen af de to uger.

Hvad kunstnerne skal lave, er helt op til dem selv. Men det plejer altid at være meget forskelligartet og overraskende og også med meningsfyldte budskaber - og mere eller mindre inspireret af det område, historien og de mennesker, de nu er havnet iblandt.

Kunstnerne får mulighed for i to uger at hellige sig deres arbejde og eksperimentere med deres kunst.

Alle har så mulighed for at komme og se på og eventuelt få en snak.

Der kan desuden ses tydelige spor af kunsten ude omkring i landskabet ved Gludsted, hvor der fra de tidligere år står bidrag i form af nogle store og små skulpturer. Desuden er der mulighed for at hygge sig med kunstnerne og hinanden til to fællesspisninger. Den første fredag vil kunstnerne lave mad fra deres hjemegne, og anden fredag vil det omvendt være med bidrag fra alle gæsterne.

Børnene skal også have lov til arbejde med kunst. Der vil derfor være to dage - 8. og 9. juli, hvor de kan afprøve deres evner indenfor street art.

Børnene skal eksperimentere under kyndig vejledning af fotograf og kunstner Britta Egebjerg og prøve kræfter med skrotmonstre, tapefigurer, skiltebudskaber og andet.

Polsk kunst er repræsenteret ved blandt andre Mariola Landowska. ?Privatfoto