Fest og hæder i Bording

To bordinggensere overasket med priser ved afslutningen på årets festuge

Udgivet:25. august 2021, 17.10

Læsetid:1 minut

Der er styr på brikkerne, når der spilles bilbanko i Bording. Her ses Joan Nobis og Thomas Jakobsen fra Bordinghallens Støtteforeningn fra hovedkontoret i campingvognen. Foto: Thomas Vang

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

BYFEST De løber, svømmer, synger, spiller banko, cykler en smule, og ja så slutter de det hele af med en omgang morgenkaffe og rundstykker med Bording Erhvervsforening som vært. Bording har igen haft en hel uge fyldt med traditioner.

Ingen tør kalde det en byfest, men der går jo som regel ikke røg af en brand uden, at der er ild i den. For selvom der officielt ikke er en byfest i Bording, så gør flere af byens foreninger sig umage med at stable et arrangement på benene i lige præcis den uge, hvor aktiviteterne i den grad blusser op.

Mange af aktiviteterne er gamle kendinge, som vender tilbage år efter år.

De har efterhånden manifisteret sig som en tradition på en bestemt ugedag, hvor der også er respekt for ikke at spænde ben for de andre aktører.

Efter et par år med aflysninger var Bording igen klar til at mødes på tværs og kan se tilbage på en uge fyldt med glæden over igen at kunne mødes til fælles arrangementer.

Afslutningen var lørdag formiddag centreret omkring pladsen ved Væksthuset, hvor blandt andet årets bordinggenser skulle kåres.

Lokalrådet havde valgt at hædre Steen Glerup med titlen for hans mangeårige hjælp til projekter i Bording til gavn og glæde for byens borgere.

Erhvervsforeningen gav deres pris til makkerparret Thomas Bundgaard og Rasmus Havn for deres indsats med at skabe en god indgang til byen i forbindelse med deres byfornyelsesprojekt, hvor den store brandtomt blev renoveret og gjort til attraktive erhvervslejemål.

Der var fyldt godt op i forsamlingshuset til den traditionelle sangaften. Foto: Thomas Vang
Der var rekordstort fremmøde til Bording Hallens Støtteforeningens bilbanko. Foto: Thomas Vang
Steen Glerup er kåret som Årets bordinggenser for sin mangeårige opbakning til projekter i Bording. Foto: Tom Laursen
Thomas Bundgaard og Rasmus Havn umiddelbart efter, de har overtaget den store brandtomt i Bording. De har lagt et stor arbejde i at gøre området flot og attraktivt og fik Bording Erhvervsforeningens pris i 2021. Foto: Tom Laursen