Skoler i Ikast-Brande ramt af coronavirus: Flere årgange er sendt hjem efter smittetilfælde

4. og 9. årgang på Ikast Nordre Skole samt 2. og 3. årgang på Dalgasskolen i Brande er sendt hjem, da flere elever er smittet med coronavirus

4. november 2020, 08.30

Ikast Nordre Skole og Dalgasskolen i Brande har sendt flere årgange hjem efter smitte med coronavirus. Foto: Emilie Marie Larsen

IKAST-BRANDE - Ikast Nordre Skole har sendt 4. og 9. årgang hjem fra skole. Det sker efter en række smittetilfælde af coronavirus. Også på Dalgasskolen i Brande har coronavirussen forstyrret hverdagen. Her er 2. og 3. årgang sendt hjem.

Selv om det er ærgerligt at skulle sende børnene hjem, så tyder det ikke på, at smitten er opstået på skolerne. Det er kommet med ind i skolen udefra og er formentlig sket i weekenden. Dermed tyder det på, at de bevægelsesmønstre vi har i skolen ikke giver anledning til, at skolerne skulle være en smittespreder, siger Thomas Garsdal, skolechef i Ikast-Brande Kommune.

På Ikast Nordre Skole er det et familiemedlem til den smittede elev i 9. årgang, som resulterer i, at også 4. årgang sendes hjem. Forsigtighedsprincippet vejer tungt, og når hele 9. årgang sendes hjem, skyldes det desuden fælles pauseområder, og at eleverne har idræt sammen. Flere af eleverne i 9. årgang har ligeledes deres gang i Ikast-Brande Ungdomsskole.

- Det betyder, at Ikast-Brande Ungdomsskole også har lukket et hold ned, bekræfter Thomas Garsdal.

Testes to gange

Eleverne skal testes to gange, før de må vende tilbage i skole, oplyser skolechefen. Ifølge Thomas Garsdal er det vigtigt, at eleverne først vender tilbage, når skolen giver grønt lys for den respektive årgang.

- Hvis eleverne kommer »droppende«, når de har fået en negativ test, giver det skolen en udfordring, fordi underviserne dermed står med både fjernundervisning samt fysisk undervisning på samme tid. Derfor opfordrer vi til, at eleverne først kommer tilbage til skolerne, når vi fra skolens side kan konstatere at et givent procenttal af en årgang er testet negativ, siger Thomas Garsdal.