Fotogalleri: Opera i Kunstpakhuset

Onsdag var Opera i Midten i Ikast, hvor elever fra Uhre Friskole så forestillingen »Billederne synger«

Udgivet:25. september 2019, 12.48

1 af 12 Foto: Jacob Hove
Jacob Hove
Debatredaktør| jah@herningfolkeblad.dk

Ikast I disse dage er Opera i Midten rundt i landet for at vise tre forskellige opera-forestillinger på 11 forskellige scener.

Onsdag foregik det blandt andet på Kunstpakhuset, hvor elever fra Uhre Friskole var inviteret ind for at se forestillingen »Billederne synger«

»Billederne synger« er kunstarternes crossover, hvor maleriets storladenhed og sangens følelsesmæthed går hånd i hånd i denne nykomponerede opera om billedkunst og kærlighed.

Kunstmuseerne rummer de mange stærke visuelle fortællinger og vil kunne matche operaens kraftfulde udtryk. Et møde mellem kunsten for øjet og kunsten for øret. Ved at skabe et sanse og oplevelses rum i museet indføres børnene på samme tid, på en kunstnerisk og pædagogisk måde, i billedernes og operaens verden.

Historien tager sit afsæt i tre malerier - Chr. d. 4. malet af Abraham Wuchter i 1636, Zulma et papirklip på 248 cm x 128 cm af Henri Matisse fra 1950 og J.F. Willumsen's selvportræt fra september 1933.

»Billederne synger« er skabt for børn fra 10-15 år og deres voksne og er komponeret af Lars Fjeldmose med libretto af Lars Oluf Larsen, scenografi af Nina Schiøttz, idé og instruktion ved Pia Rosenbaum.

Forestillingen er en del af GrowOp Festival - et partnerskab, der består af Operaen i Midten, Figura Ensemble, Børnekulturhuset og Den Jyske Opera.

Partnerne udvikler og afvikler festivalen og de øvrige aktiviteter i hele Region Midt.