Folkemusiktoner i kirken

Engesvang Kirke har adventskoncert med musikgruppen Snuptaw

22. november 2020, 10.00

Snuptaw giver koncert i kirken, først søndag i advent. Foto: PR

ENGESVANG

- Det bliver folkemusiktoner, der kommer til at indlede adventstiden i Engesvang Kirke. Første søndag i advent, 29. november, har kirken koncert med folkemusikgruppen Snuptaw, fortæller Hans Jørgen Hansen fra menighedsrådet.

- Snuptaw er gamle kendinge her i sognet. For år tilbage havde vi sommeraftensgudstjenester ved Bølling Sø, hvor vi havde Snuptaw som musikledsagelse til salmerne, og bagefter gav de en lille koncert mens vi andre drak kaffe i solnedgangen. Den dejlige musik vil vi gerne have til Engesvang igen, siger Hans Jørgen Hansen og tilføjer:

- Vi har aftalt med dem, at de spiller andet end julemusik. Det er jo adventstid og ikke juletid, og når man mange andre steder tager forskud på julen flere uger før julen, vil vi gerne med vores adventskoncert markere, at det netop ikke er jul endnu. Adventstidens liturgiske farve er lilla, og det symboliserer ånd og alvor. Det er først juledag, vi i kirken skifter til den hvide farve, som symboliserer glæde og uskyld. Det er så til gengæld en fest, der fortsætter helt indtil helligtrekongersdag, 6. januar.

Hans Jørgen Hansen understreger, at selvom adventstiden i kirken er præget af ånd og alvor, så bliver koncerten langt fra alvorlig.

- Folkemusikken er jo festlig. Det er den typiske nordiske folketone, men det meste af deres musik er egne kompositioner. Da vi havde sommernatsgudstjenester her i sognet, skrev de blandt andet en Bølling Sø-polka, siger Hans Jørgen Hansen.

Koncerten foregår søndag eftermiddag, og der vil være gratis adgang. Tidligere på dagen vil der være højmesse i kirken. Den bliver også lidt utraditionel, idet efterårets hold af minikonfirmander vil medvirke i gudstjenesten.