Engesvang trækker i festtøjet og er klar til en uges fejring: Kirken fylder 125 år

Engesvang Kirkes 125-årsjubilæum får ikke for lidt og bliver fejret i en hel uge

Udgivet:12. marts 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

På søndag er det børnene, der er i centrum, når Engesvang Kirke begynder fødselsdagsfejringen. Resten af ugen står den også på fest. Foto: Privatfoto

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

ENGESVANG Det bliver en kæmpe fest for børn og voksne, når Engesvang Kirke begynder sin fødselsdagsfest søndag 13. marts.

Efter en familievenlig festgudstjeneste står den på mere fest i sognehuset. Her vil en ballonmand lave ballonfigurer til børnene, fortæller menighedsrådsformand Vibeke Steen til Herning Folkeblad.

- Der bliver også kaffebord med al den kage, man kan spise, og der bliver også en ekstra overraskelse til børnene, fortæller Vibeke Steen og tilføjer:

- Det er en fødselsdag, og så skal man jo give gaver. Det er Engesvang Kirkes fødselsdag, men kirken er jo de mennesker, som bor her i sognet. Derfor har vi en lille gave til alle de børn, der kommer med til fødselsdagsfesten, siger Vibeke Steen.

Kager i massevis

Formanden fortæller videre, at det er en tradition i Engesvang Kirke, at menighedsrådet arrangerer noget for børn, når kirken fylder år. I år er det 125 år siden, kirken blev taget i brug, og derfor er der ekstra meget fest.

- Kirkens frivillige har sørget for, at der er skærekager, lagkager og småkager i massevis. Her vil også være kaffe, te og saftevand, og så er der underholdning for børnene blandt andet med ballonmanden, siger Vibeke Steen.

Fødselsdagen er egentlig 14. marts. Det vil menighedsrådet fejre ved at bestille en flagallé gennem Gl. Kongevej. På selve dagen vil der også blive lagt blomster ved en ganske særlig gravsten på kirkegården, nemlig Jens Peder Aaboes gravsten. Det var ham mere end nogen andre, der kæmpede for, at Engesvang skulle have genopført den kirke i byen, der havde ligget som ruin i 500 år indtil 1897.

En ønskeseddel

Kirkens jubilæum fortsætter gennem ugen. Torsdag 17. marts byder aftenen på et foredrag i sognehuset om kirkens klokke, og lørdag 19. marts kan man komme til koncert i kirken med et af Danmarks bedste kirkekor, nemlig Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. Efter koncerten holder menighedsrådet reception i sognehuset.

Menighedsrådsformanden oplyser, hvis nogen skulle finde på at give en gave ved receptionen, så har menighedsrådet to ønsker.

- En bænk ved sognehuset og penge til menighedsplejen, som er kirkens hjælp til udsatte familier i sognet.