Grønneparkens Venner: De frivillige spreder lysglimt i hverdagen

Grønneparkens Venner skaber ekstra hygge og varme blandt friplejehjemmets beboere.

22. juli 2020, 14.24

Irene Borsing (t.v.) og Lisbeth Rasmussen er i bestyrelsen for Grønneparkens Venner – en forening, som spreder lys i hverdagen for friplejehjemmets beboere Foto: Troels Witter

IKAST - Nu skal jeg række dig avisen.

Lisbeth Rasmussen og Irene Borsing taler venligt og varmt til beboerne på Friplejehjemmet Grønneparken i Ikast, og de er på fornavn med dem.

Lisbeth Rasmussen og Irene Borsing kommer nemlig på plejehjemmet jævnligt, for de sidder i bestyrelsen for støtteforeningen Grønneparkens Venner.

Giver meget retur

Lisbeth Rasmussen er formand for Grønneparkens Venner, som hun lærte at kende, da hendes mor boede på plejehjemmet. Da moderen døde, valgte Lisbeth Rasmussen at gå aktivt ind i foreningen.

- Vi vil gerne sprede lysglimt i hverdagen. Det giver også mig selv rigtig meget, for jeg går aldrig herfra uden at være glad, siger Lisbeth Rasmussen.

Irene Borsing har ikke haft tilknytning til friplejehjemmet som pårørende. Hun blev trukket ind i foreningen ved lidt af en tilfældighed, fordi hun hjalp med at lave juledekorationer til det årlige julemarked. Nu er hun medlem og kasserer for foreningen.

- Man skal jo foretage sig noget som pensionist, og nu kan jeg være med til at være det ekstra krydderi, der gør dagene lidt hyggeligere for beboerne, siger Irene Borsing.

Julemarked og cykelture

Grønneparkens Venner har 60 medlemmer, som støtter foreningen gennem et kontingent og giver en hånd ved arrangementer fra tid til anden. Foreningen arrangerer sangeftermiddag hver anden uge, julemarked, bankospil, danseeftermiddag og er medsponsor af bussen. Foreningen sørger med et økonomisk tilskud også for, at der er levende musik på plejehjemmet en gang om ugen. Der er også indkøbt en cykelrickshaw for foreningens tilskud, og cyklen giver beboerne mulighed for at komme med den lokale seniorcykelklub på tur. Foreningen udgiver desuden et blad til beboere og medlemmer. Pengene kommer fra sponsorer og kontingenter og fra det årlige julemarked.

En meget vigtig del af foreningens virke på plejehjemmet er at give en ekstra ”varm hånd”. Det være sig gennem en snak, et spil kort, en tur med kørestolen, eller hvor der nu er brug for hjælp. Til gengæld går grænsen ved alt, der nærmer sig pleje, for det er personalets område.

Hjælpende hænder er velkomne

Som så mange andre foreninger mærker Grønneparkens Venner, at der er kamp om de frivillige. Foreningen vil meget gerne have flere aktive medlemmer – unge eller gamle. Alle hjælpende hænder er mere end velkomne.

- Man skal sådan set bare kunne vise omsorg og varme. Hvis jeg selv havner på plejehjem en dag, så vil jeg håbe, at der kan komme en og holde mig i hånden engang imellem, for det gør en stor forskel, siger Irene Borsing.

Billedtekst: Irene Borsing (t.v.) og Lisbeth Rasmussen er i bestyrelsen for Grønneparkens Venner – en forening, som spreder lys i hverdagen for friplejehjemmets beboere.