Sikker FCM-sejr: Gustav Isaksen afgjorde det i Horsens

Med to afgørende aktioner var Gustav Isaksen igen-igen FC Midtjyllands vigtigste mand, da det blev til en pligtsejr på 2-0 i Horsens

Udgivet:23. april 2023, 16.48

Læsetid:3 minutter

Gustav Isaksen jubler efter scoringen til 2-0. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

5 måneder siden

FODBOLD På et selvmål, som blev skabt af Gustav Isaksen, samt et helt »rigtigt« mål af selvsamme Isaksen efter pausen, hentede FC Midtjylland en såre sikker udesejr på 2-0 over AC Horsens. Og dermed tre point til toppen af Kvalifikationsspillet

Cheftræner Thomas Thomasberg diskede op med to ændringer i startopstillingen, i forhold til den seneste kamp. Brasilianerne Paulinho og Júnior Brumado var foretrukket frem for Mads Døhr Thychosen og Frederik Heiselberg.

FCM-holdet satte sig på kampen lige fra begyndelsen, og efter fem minutter kom den første store mulighed.

Bolden blev erobret, mens Horsens var på vej frem, og omstillingen endte med, at Gustav Isaksen centrede modsat til Júnior Brumado, der fra midt i feltet flugtede bolden over mål.

Isaksen, stolpe, selvmål

Bare fire minutter efter kom føringsmålet. Meget synlige Gustav Isaksen fik plads i højre side af feltet til at sende en både følt og kraftfuld afslutning mod det lange hjørne. Bolden prellede af på stolpen og sprang ud og ramte hjemmeholdets James Gomez - og derefter i mål.

Efter målet fortsatte FC Midtjylland med at dominere, mens Horsens havde store problemer med at bevare bolden ret længe ad gangen. Men godt midt i første halvleg var FCM alligevel heldige med, at der ikke blev udlignet. Efter lidt frem og tilbage i feltet havnede bolden hos Anders K. Jacobsen, som med et fladt skud sendte den på modsatte opstander.

Straks efter pausen insisterede AC Horsens på at erobre initiativet, og det lykkedes. Efter små fem minutter burde Magnus Jensen endda havde scoret til 1-1, da han kom fri til hovedstød tæt under mål. Bolden havnede dog sikkert i hænderne på FCM-keeper Jonas Lössl.

Efter en lille time blev en Horsens-scoring annulleret for en tæt offside, og FCM havde i det hele taget svært ved at finde frem til den samme dominans som i de første 45 minutter.

Simpelt og godt til 2-0

Men nogle gange er det de simpleste ting, der skal til. Og mere enkelt end FCM’s scoring til 2-0 kan det næsten ikke blive. FCM bremsede et Horsens-forsøg på at etablere et angreb. Kristoffer Olsson tiltvang sig bolden og fandt Gustav Isaksen fri i dybden. Isaksen udplacerede køligt Horsens-keeper Matej Delac.

Fremragende aktion af gæsterne.

Derfra handlede det om at kontrollere sejren i hus. Det blev dog lidt vanskeligere, da indskiftede Edward Chilufya måtte humpe ud med en skade med små 10 minutter tilbage. FCM havde ikke flere muligheder for udskiftninger og måtte derfor spille i undertal. Chilufya kom dog ind igen i de sidste minutter.

Det gik dog alligevel mod et i det store hele ganske tamt hjemmehold, mens FC Midtjylland omvendt gjorde det nødvendige - og så havde Thomas Thomasbergs tropper - igen-igen - spilleren med det ekstraordinære i form af Gustav Isaksen.

Med sejren har FC Midtjylland nu et forspring på fire point ned til nærmeste forfølger til den vigtige syvendeplads, OB, som mandag aften spiller hjemme mod Lyngby.

FCM’s næste kamp er hjemme på MCH Arena mod Silkeborg IF - det sker mandag 1. maj.