Musik, samvær og stemning: Populær frokostjazz er tilbage i Bakkehuset

Glæden var stor, da Bakkehuset igen var vært ved frokostjazz. Dog måtte gæsterne som en undtagelse undvære frokosten

11. maj 2021, 07.08

Bakkehuset er genåbnet, og derfor var der lørdag inviteret til en god omgang frokostjazz med Creole Catz. Arrangørerne fik dog først myndighedernes retningslinjer for genåbning at vide så sent, at denne omgang frokostjazz undtagelsesvis blev afviklet uden frokost. Foto: Tom Laursen

KONCERT Et skud jazz lige ind i øregangen kan måske ikke give immunitet mod coronavirus, men musikken kan bestemt få de tilhørende til at glemme alt om pandemien for en stund.

Det var tydeligt, da Bakkehuset lørdag igen kunne slå dørene op til den traditionsrige frokostjazz efter at have været på ufrivillig nedlukning siden begyndelsen af december 2020.

På scenen stod orkestret Creole Catz, der har sit udgangspunkt i Silkeborg.

Musikerne er kendt for et alsidigt repertoire med Louis Prima-toner, lidt Just-Frost kombineret med lyden af New Orleans. Det er et sangglad orkester, som bestemt heller ikke går af vejen for gode danske evergreens.

Ensomt uden jazz

Der er swing, rytmer og humør i Creole Catz, som altid skaber en god stemning.

Og det vidste 82-årige Anne Jensen fra Ikast, som var mødt frem i god tid for at sikre sig en plads.

- Jeg har savnet frokostjazz meget. Især når det er dem her, der spiller, sagde Anne Jensen.

Hun har været trofast gæst til frokostjazz gennem de seneste seks år sammen med 77-årige Jytte Engedal, der også er fra Ikast.

- Musikken, samværet, frokosten, stemningen. Det hele. Det er klart noget, vi har savnet meget. Det har været lidt ensomt i det lange stykke tid, hvor vi ikke har kunne tage ud at opleve så meget, sagde Jytte Engedal, som dog ved denne genåbning måtte undvære frokosten.

- Pyt med det. Det er jo kun denne ene gang, så det går nok. Det er dejligt, at vi overhovedet kan komme ud, sagde Jytte Engedal.

Buffet vender tilbage

Årsagen til, at frokostjazz denne lørdag var uden spisning, skal findes i den korte tid, som arrangørerne havde til at planlægge genåbningen.

Det forklarede spillestedsleder Mette Petrea, som sad ved et bord i foyeren og tjekkede coronapas.

- Vi fik de sidste oplysninger om restriktionerne torsdag morgen, og allerede samme aften havde vi den første koncert i Bakkehuset siden genåbningen. Det var med den nordjyske troubadour Søren Krogh. Det gik rigtig fint, og i løbet af fredagen holdt kommunen nogle møder her, så vi kunne simpelthen ikke nå at gøre klar til spisning denne gang, fortalte Mette Petrea.

Spillestedslederen forventer dog, at frokosten vender tilbage ved næste omgang jazz.

- Normalt har vi en lækker buffet, men i en del af sidste år måtte vi nøjes med håndmadder. Vi skal helt sikkert og hurtigst muligt tilbage til den rigtige måde at holde frokostjazz, sagde Mette Petrea.