Skal være med til at fylde stadion: Ikast-kok indtager MCH Arena

Køkkenpiraterne fra Ikast med kok Søren Ross i spidsen udvider forretningen og skal fremover servere streetfood til FCM’s hjemmekampe

Udgivet:16. september 2020, 19.00

Læsetid:4 minutter

Søren Ross er uddannet kok og har arbejdet flere forskellige steder i landet. Det hele begyndte imidlertid på Hotel Eyde i Herning. Foto: Flemming Hansen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

3 år siden

IKAST Dødningehovedet med to kokkeknive som arme netop blevet sat på to nyindkøbte foodtrucks i Ikast. Dødningehovedet danner et efterhånden velkendt logo for Ikast-kokken, Søren Ross’ virksomhed, Køkkenpiraterne, og de to nye trucks indgår nu i en samlet flåde på tre med to mere på vej. Fremover vil han være at finde omkring MCH Arena, hvor streetfood og andre lignende typer mad skal være med til at forbedre stadionoplevelsen.

Den ihærdige iværksætter har det seneste halve år sat flere initiativer i søen, men hver gang er corona-pandemien kommet i vejen, og det har gjort det svært, når man lever af festivaler og store forsamlinger. Ikke desto mindre vil Søren Ross fighte sig ud af krisen.

Har god erfaring

Køkkenpiraten erkender dog, at han føler sig presset i tiden. Aftalen om at sælge streetfood til FC Midtjyllands kampe ligger imidlertid længere tilbage. Tilbage til den tid, før noget hed covid-19.

- Vi har gode erfaringer fra vores opgaver rundt til byfester og på festivaler med at servere god, velsmagende streetfood siden 2017. I et hurtigt tempo, som ikke går ud over kvaliteten. Og så fik vi jo lidt vores uofficielle debut tilbage i juni, da FC Midtjylland spillede den første hjemmekamp mod AC Horsens, siger Søren Ross med henvisning til den efterhånden berømte hjemmekamp, hvor tilskuerne så kampen fra deres biler på parkeringspladsen.

Udsolgt til hver kamp

Aftalen er kommet i stand via et godt samarbejde med Preben Rokkjær, der er marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

- Vi har gennem en periode arbejdet i at gøre stadionoplevelsen så god, at vi til hver kamp kan melde udsolgt på sigt. Vi har blandt andet haft et panel samt fokusgrupper med familier, hvor vi har spurgt til, hvad der skal til for, at folk kommer hver gang. Her har et af de klare svar og konklusioner været, at flere ønsker muligheden for at få noget godt at spise omkring kampene samt et ordentligt sted at spise det, forklarer Preben Rokkjær, som blandt andet havde som målsætning i forbindelse med sin tiltrædelse at udvikle nogle tiltag til at fylde MCH Arena hver gang.

- Her bliver Søren Ross og muligheden for streetfood en del af de tiltag, tilføjer Preben Rokkjær.

Flere lounges på vej

Til hver hjemmekamp har FC Midtjylland fyldt op til tre forskellige sponsorlounges, hvor sponsorer af klubben får forplejning og optakt inden kampen. Preben Rokkjær fortæller, at FC Midtjylland arbejder i at skabe flere loungeområder rundt omkring på stadion til gavn for flere af klubbens tilhængere.

- Det kan godt vise sig, at de af vores fans som ikke er sponsorer også har behovet for at få en lignende optakt til kampene med et hyggeligt sted at sidde, hvor de kan få noget mad. Mange familier, som blandt andet er dem, vi rækker ud til, vil gerne have en samlet løsning i forbindelse med at gå til fodbold, så man eksempelvis ikke skal ud at finde noget mad efter kampen, siger Preben Rokkjær.

Søren Ross og FC Midtjylland har i første omgang lavet en aftale på tre år, og køkkenpiraten tilføjer, at de nyindkøbte foodtrucks også skal bruges til andre formål end blot til hjemmekampene. Derudover understreger han, at Køkkenpiraterne ikke skal ses som en konkurrent til de nuværende salgsboder på stadion.

- Man kan vel ikke udkonkurrere stadionpølsen, kan man?, konstaterer han med et grin.

Det nye stadion-koncept har premiere på lørdag, når FC Midtjylland spiller sin første hjemmekamp i denne sæson.

- Jeg er pivhamrende stolt af, at det her er lykkedes. Nu mangler vi bare, at corona slipper sit vamle tag om hverdagen - så det igen bliver en fest at være kaptajn på skuden.

Corona-krisen kom kun tre måneder efter ansættelsen af marketing-ogsupportdirektør Preben Rokkjær (t.v.). Han fortæller, at alle i og omkring FC Midtjylland har arbejdet stenhårdt hver dag på ikke bare at komme igennem krisen, men at komme godt igennem. Det sker blandt andet med bedre stadionoplevelser, som desværre lider et knæk på grund af corona-restriktioner, hviket umuliggør eksempelvis en fanzone. Men streetfood vil være en mulighed allerede fra denne uge.
Køkkenpiraterne blev grundlagt af Søren Ross i 2017. Derudover driver han også selskabslokalet og cateringfirmaet Et Trin Op i Ikast.