Workshop om bæredygtighed og verdensmål

Udgivet:05. august 2022, 09.39

Læsetid:2 minutter

Ikast Bibliotek inviterer til workshop omkring FNs verdensmål. Foto: Privat Foto

BIBLIOTEK Bliv frivillig i et meningsfyldt fællesskab, hvor verdensmål bliver til hverdagsmål gennem bæredygtige aktiviteter til gavn for både mennesker, naturen og klimaet.

Sådan lyder det fra de to bibliotekarer Irene Jensen og Marianne Thygesen Andersen. De er arrangører af en workshop på Ikast bibliotek 8. september.

- Verdensmålene kan virke abstrakte, men de kan faktisk være ganske konkrete. Måske handler du allerede efter nogle af verdensmålene uden at tænke over det: Du kan være typen, der altid lige giver det et forsøg med skruetrækkeren, før du kasserer elektronikken. Eller sørger for at samle og bruge nedfaldsæblerne fra din have fremfor at købe de dyre fra supermarkedet. Det kan også være, at du hjælper din nabo eller andre som frivillig? Der er mange muligheder, og uanset hvad du interesserer dig for, er der helt sikkert andre, som kan blive inspireret af det, du gør, lyder de fra de to arrangører i en pressemeddelelse.

De opfordrer derfor til at komme og være med til en inspirationsdag/workshop med bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard.

- Simon hjælper os i gang med de bæredygtige ideer samt med at lave et fællesskab omkring bæredygtighed. Formålet med workshoppen er at bidrage til det overordnede formål i projektet »Sammen om verdensmål« og medvirke til at udvikle bibliotekernes arbejde med verdensmål og borgere på en måde, som både bidrager positivt til verdensmålene og øger livskvaliteten hos borgerne, skriver de to arrangører i pressemeddelelsen.

Det er muligt at læse mere på www.sammenomverdensmål.dk

Workshoppen foregår på Ikast Bibliotek torsdag 8 september. Deltagelse er gratis og inkluderer god frokost samt kaffe og te. Alle er velkomne – og meget gerne mennesker med lyst til at deltage i fællesskaber, der gør en forskel. Det er dog nødvendigt at melde sig til senest 6. september af hensyn til forplejningen.