Tre år mere i FCM: Rutineret forsvarer forlænger med mestrene

Daniel Høegh har grebet sin chance i FC Midtjylland, og parterne forlænger nu samarbejdet frem til sommeren 2024

25. januar 2021, 15.00

Daniel Høegh viste høj klasse i det midtjyske midterforsvar, da FC Midtjylland spillede 1-1 på udebane mod italienske Atalanta 1. december. Her afviser den erfarne stopper køligt den colombianske angrebsstjerne Duvan Zapata. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Det duftede lidt af lappeløsning, da kontraktfrie Daniel Høegh ankom til FC Midtjylland på transfervinduets sidste dag og blot blev udstyret med en etårig kontrakt.

Men den erfarne midterforsvarer har på kort tid vist sin kvalitet for de danske mestre. Han blev matchvinder i sin debut, 1-0-sejren over HB Køge i Sydbank Pokalen. Og han spillede en brandkamp, da FC Midtjylland fik sit første point i Champions League nogensinde med 1-1 på udebane mod Atalanta.

Nu har FC Midtjylland kvitteret med en ny kontrakt, der løber frem til sommeren 2024.

- Det var min klare førsteprioritet at forlænge kontrakten, da jeg kom til klubben. Med den etårige aftale i første omgang kunne begge parter se hinanden an. Der var et godt match, så jeg er glad for, at aftalen nu er gjort lidt mere permanent, siger Daniel Høegh i en pressemeddelelse fra klubben.

Daniel Høegh råder over stor erfaring på højt niveau. Han spillede tre sæsoner i den hollandske Æresdivision før skiftet til FCM, og før det var den nu 30-årige midterforsvarer to år hos FC Basel og vandt to schweiziske mesterskaber.

Den rutine og de lederegenskaber, som han har oparbejdet gennem årene, sætter FC Midtjylland pris på.

- Vi er rigtigt glade for at have forlænget med Høegh. Det er jo en virkelig god case, at han kom til klubben iefteråret på en kort aftale, som han nu har gjort sig fortjent til at forlænge på baggrund af en stærk indsats, siger sportschef Svend Graversen i pressemeddelelsen.

- Høegh er en god leder i truppen - både på og udenfor banen. Han har en masse gode værdier, som matchervores i FC Midtjylland, og er på den måde en stor inspiration for vores unge spillere, tilføjer sportschefen.

Vil vinde "the double"

Daniel Høegh spillede tre kampe for FC Midtjylland i efteråret. Ud over de to nævnte var han med til at sikre pokalavancement på udebane mod FC København kort før jul.

Han har også ambitioner i både Superligaen og Sydbank Pokalen.

- Vi skal fortsætte de gode takter fra efteråret og har to klare mål med de to turneringer, vi er med i. Det er holdets altoverskyggende mål at vinde mesterskabet og pokalen. Personligt vil det jo også være fedt at vinde nogle titler i Danmark, så det vil jeg selvfølgelig bidrage til ved at spille så mange kampe som muligt, siger Daniel Høegh.

Tidligere i dag har FC Midtjylland udlejet Manjrekar James til græske Lamia, så mestrenes midterforsvar tæller nu fem spillere.

Foruden anfører Erik Sviatchenko og Alexander Scholz, som var det foretrukne makkerpar i efteåret, råder FCM også over Daniel Høegh, Japhet Sery Larsen og netop tilbagevendte Kristian Riis, der har været ude med knæskader i over to år.

Med forlængelsen har FCM derved også sikret sig, at man har en erfaren lederskikkelse i baghånden, hvis der skulle komme attraktive købstilbud på Erik Sviatchenko eller Alexander Scholz til sommer.

Daniel Høegh

Født 6. januar 1991 i Odense (30 år)

Position: Midterforsvarer

Ny kontrakt med FC Midtjylland til 30. juni 2024

Klubkarriere:

Dalum IF (ungdom): 1995-2004

Odense Boldklub: 2004-2015

FC Basel, Schweiz: 2015-2017

SC Heerenveen, Holland: 2017-2020

FC Midtjylland: oktober 2020-

Udvalgte meritter:

Schweizisk mester 2015/16 og 2016/17

Schweizisk pokalmester 2017

1 dansk ligalandskamp

23 ungdomslandskampe for Danmark