Genåbning af detailhandlen: Hr. Ravn gør klar til første åbningsdag

Jesper Ravn lægger i disse dage sidste hånd på indretningen af sin nye herretøjsforretning i Strøgcentret

24. februar 2021, 08.40

Hvad der gemmer sig bag papiret i vinduerne i Strøgcenter-butikken, må kunderne vente med at se til åbningen. Foto: Flemming Hansen

IKAST - Butikken åbner 1. marts, sagde Jesper Ravn, da han for en måned siden, midt under nedlukningen, annoncerede åbningen af sin nye herretøjsforretning »Hr. Ravn«.

Det ser nu ud til at blive til virkelighed.

- Ærligt, så er det nok mere held end forstand, at datoen ser ud til at ramme plet. For jeg har da undervejs frygtet, at nedlukningen ville fortsætte endnu længere, siger Jesper Ravn.

Derfor har han også fået travlt med at få de sidste detaljer på plads i butikken i Strøgcentret. Vinduerne til Strøget 18 er stadig dækket til med papir, men bag ruderne er der heftig aktivitet.

- Vi skal have helt styr på vores kasseapparat og dankortsystem, og så skal der sættes folie på vinduerne. Men vi når det hele og er klar til mandag, hvor vi håber og tror, vi får lov at åbne butikken, siger Jesper Ravn, der har udstyret hele forretningen med fyldte spritdispensere.

Kun nye varer

De fleste varer er på plads på hylder og bøjler. De er alle nøje udvalgt og indkøbt de seneste måneder.

- Modsat mange af mine kolleger i detailhandlen, så har jeg ingen gamle varer, jeg skal forsøge at sælge ud af. Det er selvfølgelig en fordel, at alt er nye varer fra denne sæson, siger butiksindehaveren, der har ondt af kollegerne med store varelagre.

På hylderne finder man herretøj fra lokale modegiganter som Bestseller og DK Company, men også Herning-producenten Knowledge Cotton Apparel, der slår sig op på en særlig bæredygtighedscertificering.

- Det ville være dumt ikke at have lokale varer, når man har en butik i en tekstilby som Ikast. Derfor har jeg selvfølgelig handlet hos DK Company, hvor jeg også kender ejerne. Men jeg er også virkelig glad for at have Knowledge Cotten Apparel med, fordi de laver lækkert bæredygtigt tøj med en certificering, der er nærmest umulig at opnå, siger Jesper Ravn.

Hans fortid med salg af sportstøj fornægter sig heller ikke i udvalget af varer og mærker.

- Jeg har valgt at tage Hummels modeserie ind. De fleste forbinder udelukkende Hummel med sportstøj, men de laver også fedt modetøj til herre. Det glæder jeg mig til at vise kunderne, siger butiksejeren.

Usikkerhed om genåbning

Onsdag formiddag er det endnu ikke klart, om detailhandlen står til at genåbne mandag 1. marts, når de nuværende restriktioner udløber. Men en ekspertgruppe, som også inkluderer sundhedsmyndighederne, er nået frem til, at visse butikker og udendørs aktiviteter kan genåbne.

- Jeg tror på, at det kommer til at ske, siger Jesper Ravn, der spændt afventer regeringens endelige udmelding onsdag.

Det samme gør chefen for Vores Ikast, Jan Birk Knudsen.

- Vi håber meget, at butikkerne får lov at åbne op, og vi glæder os til at tage imod kunder så snart, det er tilladt, siger Jan Birk Knudsen, der er forsigtig med at glæde sig, før genåbningen er en realitet.

Mulig åbning gennem bagdøren

Ekspertgruppens anbefalinger lyder på, at storsencentre og arkader, som er den kategori Strøgcentret falder ind under, fortsat skal holde lukket, men onsdag er der fortsat politiske forhandlinger om, hvilke dele af samfundet, der skal genåbne, så intet er hugget i sten.

Viser det sig, at Strøgcentret fortsat skal holde lukket, men butikker udenfor centrene må genåbne, har Jesper Ravn tænkt sig at åbne gennem sin butiks bagdør.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis vi ikke må åbne hovedindgangen, for hele formålet med Strøgcentret er jo at skabe et fælles flow af kunder. Det vil påvirke salget negativt. Men åbning gennem bagdøren er bedre end ingenting, slår han fast.