...Og der kommer lys

Frivillige har brugt timer på at flette hegnstråd til de flotteste snebolde

5. november 2020, 11.00

Kæresteparret Nanna Stryhn Lindgaard og Niklas Birkkjær er i gang med at lave julekugler til gågaden. Foto: Emilie Marie Larsen

JUL Den store højtid i vintermånederne nærmer sig med hastige skridt. Knap har efterårsferien sat ind, før end de første nisser titter frem i butikkerne. Men der er også ting, der kræver god forberedelse.

Således også julepyntningen af Strøgcentret.

Blomsterdekoratør Solveig Laursen er trukket i arbejdstøjet og har med hjælp fra en række frivillige sat gang i en større produktion af lysende snebolde, der kommer til hænge i klaser ned fra glastaget.

Familiehygge

Med fingersnilde og maser af tålmodighed er meterlange stykker af hegnstråd blevet bundet sammen med små stykker bast, der sirligt og langsomt formes til store kugler, som siden dekoreres yderligere med lyskæder.

Mandag eftermiddag havde Mette Skov Kjær fået lokket sin mor Birgitte Skov Olesen med til workshoppen.

- Jeg så, at Solveig Laursen inviterede folk til at være med. Jeg plejer i forvejen at lave juledekorationer med min mor og søster, så det var jo oplagt. Vi vil gerne bidrage til fællesskabet. Men desværre skulle min søster arbejde i dag, så vi måtte selv af sted, siger Mette Skov Kjær, mens hun sirligt er i gang med at samle den tredje lyskugle.

I den anden ende af bordet har Nanna Stryhn Lindgaard travlt med skævbidderen. Hun klipper små stykker bast af til resten af de fremmødte, der i øvrigt tager for sig af bunken i takt med, at lyskuglerne vokser frem.

- Jeg går ledig i øjeblikket, og har pludselig en masse tid til rådighed. Som butiksansat kan det være svært at nå at være med til sådanne aktiviteter. Det passer fint i øjeblikket, siger hun.

Spejderhjælp

Nanna Stryhn Lindgaard har fået lokket kæresten Niklas Birkkjær med på workshoppen.

- Det er helt fint. Som FDF’er fra Bording er jeg jo vant til at forbede juledekorationer til det årlige julemarked. Det er aflyst i år, så jeg kan da sagtens byde ind her, sagde han og viste store evner ud i fremstillingen af julepynt.

Planen er, at der skal laves 50 kugler, som i den mørke julemåned skal bringe julehygge og stemning frem i Strøgcentret.

Mor Birgitte Skov Olesen og datter Mette Skov Kjær er i gang med at lave nogle af de flotte julekugler. Foto: Emilie Marie Larsen
Solveig, indehaver af Rex Blomster har prøvet at lave dem før så hun instruerer de frivillige i at lave julekuglerne. Foto: Emilie Marie Larsen
Julekuglerne er lavet af hegnstråd og korte snore som er bundet rundt omkring ståltråden så julekuglen kan holde. Foto: Emilie Marie Larsen
Der kommer til at være lys i julekuglerne så man nemt kan se dem, når det bliver mørkt. Foto: Emilie Marie Larsen
De nye julekugler skal hænges op i Strøgcentret som årets nye julepynt. Foto: Emilie Marie Larsen