Cassiopeia er tilbage i Ikast

Hud- og kropsterapeut Kirsti Andersen efterlader sit norske drømmehus i Trekantområdet og åbner salon og klinik i Irisparken

28. februar 2016, 07.22

Kirsti Andersen og Cassiopeia tilbyder en lang række kosmetiske og biomedicinske behandlinger.

Ikast - Ja, du må undskylde, at jeg ligger i flytterod. Men salonen og klinikken er færdig, understreger Kirsti Andersen og lukker døren ind til stuen, hvor møblement og flyttekasser står godt og blandet mellem hinanden.

Kort fortalt så er Cassiopeia tilbage i Ikast efter at have været væk fra byen i en årrække. Kirsti Andersen har efterladt sin drøm af et stort, norsk træhus i Vamdrup og åbnet salon og klinik i sit nye hus i Irisparken.

Hud- og kropsterapeut Kirsti Andersen kan fejre 27 års fødselsdag som »velværens ven«. Den første klinik åbnede hun i 1989 i den daværende privatbolig på Thygesensvej i Ikast. Siden var placeringen i nogle år på Strøget ved siden af guldsmeden. I Ikast Centret, der aldrig blev den store succes, huserede terapeuten i fem år, hvorefter Cassiopeia flyttede over på den anden side af hovedgaden til store og lyse lokaler i Østerport. Her var Kirsti Andersen i perioden fra 1997 til 2003.

Efter en skilsmisse rykkede hun til Vamdrup.

- Jeg fandt en ven i Kolding og desuden havde jeg i mange år haft lyst til at komme til Trekantområdet, fortæller den norskfødte behandler, der fødtes for 63 år siden i verdens nordligste by Hammerfest.

I Vamdrup fandt tilflytteren en grund med skallen til et hus på. Planen var, at der skulle have været atelier i huset, men ejeren fik aldrig ført planerne ud i livet.

Kirsti Andersen, der efter tiden i Østerport uddannede sig til frisør, fyldte den tomme skal ud med en salon, plus en klinik.

Til privatbolig lod hun opføre et stort norsk træhus. Håndværket tog en gruppe tyske navere sig af.

Kirsti Andersen har foreløbig måttet opgive at sælge træhuset, da der fortsat ikke er meget salg i ejendomme til over to millioner kroner i det område. Det er derfor lejet ud. Parcelhuset i Irisparken, der er total renoveret indvendigt, købte hun tilbage i 2014, så et par år har hun siddet med to huslejer, imens det blev istandsat.

Når Kirsti Andersen og hendes velværetilbud atter er at finde i Ikast, hænger det ikke mindst sammen med familierelationerne.

- Mine sønner har været efter mig i nogle år. De syntes, jeg boede for langt væk. Det passer også meget godt med, at jeg har nået en alder, hvor jeg ønsker at trappe lidt ned. Så alt i alt bliver der mere tid til børn og børnebørn, forklarer Kirsti Andersen, der har tre sønner og en datter.

Stephan er den mest kendte. Han har gennem årene haft masser af jern i ilden. I dag er han ingeniør ved Innogie på Thrigesvej i Ikast. Blandt en del andet er han også booker af musikken til festivalen Ikast Musikliv. Alex har netop taget en master i musik og bor i USA. Kurt er indehaver af KH Vent på Gartnervej. datteren Veronika, der er uddannet frisør og bogholder, bor i Ikast. Kirsti Andersen har foreløbig syv børnebørn og to bonusbørnebørn.

Til den genåbnede Cassiopeia har Kirsti Andersen »været ude efter det bedste af det bedste«, som hun udtrykker det. Det skulle være behandlinger, der gav synlige resultater.

Hun fremhæver to nye produkter. Det ene er varemærket Environ, der er udviklet af en sydafrikansk plastikkirurg. Der er tale om et såkaldt step-up system baseret på a-vitamin, hvor huden i små trin vænner sig til behandlingen. Resultatet er en mere spændstig hud. Det andet, nye produkt Cassiopeia kan tilbyde hedder Mesoestetic, et biomedicinsk og ikke masseproduceret produkt, der kommer fra Cataloniens hovedstad, Barcelona.

- Midlet udglatter rynker og fjerner pigmentpletter på under en time, forklarer Kirsti Andersen.

Hun har blandt meget andet indledt et samarbejde med en kollega, der laver permant eyeliner, bryn og vipper.

»På hylderne« er også oxygen-behandling, hvor kundernes hud bliver fugtet i dybden.

I frisørsalonen vil hun koncentrere sig om at klippe og farve.

Til spørgsmålet om, hvorfor Kirsti Andersen i forbindelse med sin flytning ikke benyttede lejligheden til at gå på efterløn, svarer hun:

- Det har jeg slet ikke lyst til. Arbejdet i klinikken er min passion. Jeg bliver sikkert ved med at arbejde længe efter pensionsalderen. Jeg elsker at hjælpe folk af med de problemer, de kommer med. Det er en fornøjelse at gøre dem glade.

Kirsti Andersen. Foto: Kim Kristensen