En pandemi kom på tværs af drømmen om Israel

Det lokale Kirke til Kirke-projekt må opgive at sende to unge til Israel på grund af Corona-pandemien.

Udgivet:06. oktober 2020, 16.59

Læsetid:2 minutter

Tine Mosbæk Kristoffersen og Jesper Ellehauge Pedersen fik aflyst deres højskoleophold i Israel på grund af Corona-nedlukningen af landet. Dermed får de ikke mulighed for at holde foredrag for Kirke til Kirke-projektet i provstierne i Ikast og Herning. Foto: privat

Kufferterne var pakket. Kæresteparret Tine Mosbæk Kristoffersen og Jesper Ellehauge Pedersen fra Hammerum var i starten af september klar til at realisere drømmen om at rejse til Israel – udsendt af kirkerne i Ikast og Herning. Her skulle de gennem tre måneders højskoleophold komme helt tæt på det land, de to unge har lært at kende fra bibelfortællingerne i Indre Missions Ungdom i Hammerum.

Men så begyndte Corona’en igen at røre på sig. I første omgang blev afrejsen til Israel udskudt og erstattet med et midlertidigt kursus på Bornholm, men midt i september lukkede Israel helt ned for at forhindre spredningen af virussen, og så blev de to unges rejse aflyst.

Nexø i stedet for Genesaret

- Det var superærgerligt, for vi har set frem til det i to år, fortæller Tine Mosbæk Kristoffersen.

Nu er Genesaret Sø byttet ud med Nexø, for de to unge har sammen med 19 andre unge danskere sagt ja til at forlænge opholdet på Bornholm.

- Vi har fået tilbuddet om at blive her på Bornholm til 14. november og fortsætte med den undervisning, som vi skulle have haft i Israel. Så nu skal vi bare nyde fællesskabet, siger Jesper Ellehauge Pedersen.

Ingen foredrag i 2021

Det er den kristne danske bevægelse ”Ordet og Israel”, som havde arrangeret højskoleopholdet i det nordlige Israel. Tine Mosbæk Kristoffersen og Jesper Ellehauge Pedersen skulle sendes ud gennem Kirke til Kirke-projektet, der drives af kirkerne i og omkring Ikast og Herning. Det var også planen, at de to unge skulle bruge de første måneder af 2021 på at rejse rundt til de lokale konfirmandstuer og sognehuse og holde foredrag om deres oplevelser i Israel. Den del er naturligvis også aflyst, fortæller projektkoordinator Jens Kristian Egedal.

- Det er ærgerligt, men vi må som så mange andre også være omstilingsparate i disse tider, siger Jens Kristian Egedal. Kirke til Kirke-projektet har siden 1996 sendt lokale unge volontører rundt i hele verden til nødhjælps- og udviklingsprojekter og højskoleophold, og de unge har efterfølgende holdt foredrag for rigtig mange lokale tilhørere.

Anledning til nytænkning

Men der bliver ingen volontører gennem Kirke til Kirke-projektet i 2020 – og ingen foredrag i 2021. Jens Kristian Egedal håber, at pausen i volontørprogrammet kan bruges konstruktivt – også af de mange missionsselskaber, som Kirke til Kirke-projektet samarbejder med.

- Aflysningen giver mulighed for en tænkepause, og det kan give anledning til nytænkning. Også hos missionsselskaberne. Det er i de senere år blevet sværere at rekruttere volontører, så nu kan vi bruge pausen til at se på nye muligheder og for eksempel sætte mere fokus på de kristne værdier, når vi skal ud og rekruttere nye unge til foråret, siger Jens Kristian Egedal.

Til Israel en anden gang

Imens sørger Tine Mosbæk Kristoffersen og Jesper Ellehauge Pedersen for at nyde højskoleopholdet på Bornholm. Og drømmen er Israel er måske nok sat på pause, men den er ikke endegyldigt slukket.

- Hvis Israel lukker op til 14. november, så tager vi nok af sted med højskolen i to uger. Men ellers skal vi helt sikkert til Israel en anden gang og se de ting, vi har hørt om, lyder det fra de to unge fra Hammerum.

Om kirke til kirke

Kirke til Kirke-projektet er et samarbejde mellem menighedsrådene i Ikast-Brande Provsti og Herning Nordre og Søndre Provstier.

Projektets formål er at sætte fokus på folkekirkens missionsarbejde.

Kirke til Kirke-projektet sender unge på rejser til udlandet. Efter rejserne skal de unge holde foredrag for lokale konfirmander og menigheder.

Læs mere på kirketilkirke.dk.