Nederlag i Brøndby skal revancheres

Efter et nederlag mod Brøndby og en landsholdspause skal FC Midtjylland rejse sig på fredag hjemme mod FC Nordsjælland

10. september 2021, 12.24

Nikolas Dyhr og holdkammeraterne fik en på hovedet i den seneste Superliga-kamp og tabte 0-2 i Brøndby. På fredag gælder det FC Nordsjælland hjemme på MCH Arena. Foto: Thomas Sjørup/ Ritzau Scanpix

FODBOLD På grund af landskampe har Superligaen ligget stille siden forrige søndag. Fredag går det løs igen, når FC Midtjylland byer indenfor på MCH Arena til opgøret mod FC Nordsjælland.

Det er to mandskaber, der begge tabte, senest de var på banen. »Ulvene« led et nederlag på 0-2 på Brøndby Stadion, mens nordsjællænderne tabte 1-2 til AaB.

Nederlaget i Brøndby betød samtidig, at FCM måtte overlade førstepladsen i ligaen til FC København, der vandt 4-0 i Vejle.

Det var dobbelt ærgerligt. For FCM havde chancer nok til, at man i praksis kunne have afgjort kampen allerede ved pausen. De midtjyske gæster dominerede i første halvleg og skabte chancer på stribe, men de blev brændt - eksempelvis af Gustav Isaksen og Pione Sisto.

Efter pausen gik luften så også ud af »ulve-ballonen«. Chancerne lod nu vente på sig, og Brøndby overtog spillet. De havde skarpheden og vandt 2-0.

- I anden halvleg hænger vi ikke sammen som hold. Vores pres fungerer ikke, og så bliver det for individuelt. For meget stress, fordi vi ikke rigtigt vil acceptere, at Brøndby har bolden så meget. Det er derfor, vi taber. Og det må jeg som træner fokusere på, sagde FCM-træner Bo Henriksen efter kampen.

Geniale chancer

Han kunne dog glæde sig over chancerne i første halvleg.

-Det er genialt, at vi får de chancer, vi skal, for det er det, det handler om. Hvis vi ikke kom frem til dem, ville jeg være bekymret, pointererede FCM-træneren.

I forhold til de to seneste kampe får han til fredagens kamp angriberen Junior Brumado til rådighed igen efter overstået karantæne. Holdet har ellers klaret sig uden »ægte« angribere, men får altså nu brasilianeren tilbage.

En anden brasilianer, nyindkøbte Marrony, var ikke udtaget til kampen mod Brøndby. Det er længe siden, han senest har spillet, og han har kæmpet lidt med en skade, men det må nærme sig, at offensivspilleren om ikke andet kan komme med på bænken.

FC Midtjylland må naturligvis også klare sig uden Anders Dreyer, der dagen før kampen i Brøndby blev solgt til russiske Rubin Kazan.

Før fredagens kamp er FC Norsjælland på fjerdepladsen og er blot to point efter hjemmeholdet.

Kampen fløjtes i gang klokken 18.00