Filminstruktør Lars von Trier har fået Parkinsons

Lars von Trier står bag tredje sæson af "Riget", som får premiere i år. Han har fået konstateret Parkinsons.

Udgivet:08. august 2022, 17.21

Læsetid:1 minut

66-årige Lars von Trier er ved godt mod og i behandling for sine symptomer for Parkinsons, oplyser Zentropa. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Den danske filminstruktør Lars von Trier har fået konstateret Parkinsons sygdom.

Det oplyser produktionsselskabet Zentropa i en pressemeddelelse efter aftale med den danske instruktør.

- Lars er ved godt mod og er i behandling for sine symptomer, og arbejdet med at færdiggøre "Riget Exodus" fortsætter som planlagt.

- Sygdommen betyder, at Lars kun i begrænset omfang deltager i interviews op til premieren senere på året, lyder det i pressemeddelelsen.

"Riget Exodus" er tredje sæson af den danske serie "Riget", og den får premiere på filmfestivalen i Venedig den 31. august i år, men den danske premieredato kendes endnu ikke.

De to første sæsoner udkom i 1994 og 1997, hvor de blev rost og modtog adskillige filmpriser - herunder de danske Bodilprisen og Robertprisen.

I serien udspiller der sig morsomme, mystiske og til tider uhyggelige hændelser på Rigshospitalet i København, der i daglig tale også benævnes Riget.

Zentropa giver beskeden om Lars von Triers sygdom nu for at imødegå eventuelle spekulationer om hans helbred frem mod premieren, lyder det.

Parkinsons sygdom er en kronisk lidelse, der langsomt tiltager. Den giver motoriske symptomer såsom langsomme bevægelser, rystelser og muskelstivhed.

Man får problemer med at bevæge sig normalt, alt går langsomt og trægt, musklerne bliver stive, og der kan forekomme rysten i arme eller ben og sommetider smertefulde muskelkramper. Det fremgår af Parkinsonsforeningens hjemmeside.

/ritzau/