Sangen fra de unge struber tilbage i Bakkehuset

Sangeventen: Unge Sangere - er tilbage i Bakkehuset og de 28 deltagere synger ved finalekoncerten i Fonnesbæk Kirke tirsdag aften

Udgivet:10. april 2022, 13.58

Læsetid:3 minutter

Korarbejdet, der er obligatorisk for alle deltagere, handler om, at alle synger sammen. Koret optræder med det indstuderede program ved Finalekoncerten, og dirigeres af Morten Kold, der er uddannet sangpædagog. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

12 måneder siden

UNGE SANGERE....Lykken fra glemte gruber - klinger af unge struber. Lyrikken er de to sidste linjer i tredje vers i en af højskolesangbogens klassikere: Danmark nu blunder den lyse nat.

Og de har været savnet - som så meget andet under nedlukningen. - de unge struber, som i øjeblikket synger det bedste, de har lært.

Alle sangere skal flere gange i løbet af dagene i Ikast arbejde med korsatser, der opføres ved finalekoncert i Fonnesbæk Kirke, tirsdag aften. Foto: Privatfoto

30 sangglade unge mennesker fra hele Danmark har siden lørdag været samlet i Bakkehuset i Ikast om deres fælles passion for sang.

De konkurrerer godt nok mod hinanden, men de synger også med i hinanden og nyder godt af det unikke fællesskab, der hurtigt opstår, når unge mennesker mødes omkring det, der interesserer dem.

Det er 25. gang, at konkurrencen finder sted, så med to års forsinkelse, er der tale om et jubilæum, selvom det altså er 27. gang, at der første gang blev afviklet sangkonkurrence i Ikast.

Det hele har sit udspring fra musical-traditionen på gymnasiet i Ikast, som ægteparret Hanna og Aage Christiansen har været med til at opbygge. Det førte til et forslag om at tilbyde unge mennesker med interesse for musik et sted, hvor man kunne mødes og udveksle erfaringer.

- Vi ville gerne give unge med talent for musik et forum, hvor de kunne udvide deres horisont samt prøve sig selv af, fortæller en af initiativtagerne bag Unge Sangere, Aage Christiansen.

Han sidder i dag som formand for Unge Sangere, der er blevet en fast del af den danske musical-, og operascene.

Lørdag mødtes sangerne til en ryste sammen eftermiddag og begyndte at indøve de korsatser, der er en del af finalekoncerten i Fonnesbæk Kirke tirsdag aften.

Søndag gik konkurrencen for alvor i gang, da alle deltagere skulle synge foran dommerne.

På den baggrund udvalgte dommerkomiteen, der består af pianist Erik Kaltoft, operasangerne Jens Krogsgaard og Elisabeth Dreisig,og musicalsangeren Søren Launbjerg deltagerne til semifinalen, som er en offentlig koncert i Bakkehuset mandag aften.

Her skal semifinalisterne dyste om at blive blandt den udvalgte skare i finalerunden, der synger i Fonnesbæk Kirke tirsdag aften.

Deltagerne ved Unge Sangere får lejlighed til at møde deres dommere og coaches på slap linje fra scenen. Lørdag aften var der klassisk koncert med Ulla Kudsk, Jens Krogsgaard og Elsebeth Dreisig. Foto: Privatfot

Flere af de tidligere deltagere og vindere i Unge Sangere er i dag etablerede navne på den danske musik- og operascene.

Jens Krogsgaard og Elsebeth Dreisig optrådte på scenen i Bakkehuset får både deltagere i Unge Sangere, samt det fremmødte publukum ved den offentlige koncert. Foto: privatfoto
Glæde og koncentration, når unge mødes om fælles passion for musik og sang. Foto: Privatfoto