Handicappris: Kommunen opfordrer til indstilling af personer, foreninger, virksomheder eller bygninger

Det kommunale Handicaprådet opfordrer til indstillinger af personer, foreninger, virksomheder eller bygninger

Udgivet:03. august 2020, 09.30

Læsetid:1 minut

Handicapprisen i Ikast-Brande Kommune handler om at belønne mennesker eller initiativer, der forbedrer forholdene for handicappede. Foto: Privat

3 år siden

HÆDER Ikast-Brande Kommune ønsker igen i år at bidrage til at skabe gode vilkår for mennesker med handicap.

For at sætte ydereligere fokus på handicapområdet har Handicaprådet indstiftet en handicappris.

Prisen er en belønning for et særligt initiativ eller kreativitet for at fremme handicappede borgeres muligheder for at deltage i samfundslivet.

Personer, foreninger eller virksomheder

Både personer og foreninger, der har gjort en indsats for at fremme handicappedes mulighed for at deltage i almindelige daglige gøremål, kan komme i betragtning til handicapprisen.

Det samme gælder virksomheder, som for eksempel har taget initiativ til, at handicappede kan arbejde på lige vilkår i virksomheden. Eller private og offentlige bygninger og institutioner, hvor der er gjort en særlig indsats for at give gode adgangsforhold for alle mennesker med forskellige typer handicap.

Det står enhver frit for at indstille potentielle modtagere til handicapprisen. En begrundet indstilling skal stiles til Handicaprådet - inden 28. oktober i år.

Tidligere modtagere af handicapprisen er blandt Autismeteamet på Bording Skoles indskoling, sansefestivalen i Brande og arbejdet med at skabe et håndboldhold under Special Olympic-konceptet.