Nyt studenter- og musikhus til pædagogstuderende

Nybyggeri ved pædagog-uddannelse står klar til semesterstart

8. april 2021, 12.14

Bag hovedbygningen ved pædagoguddannelsen på Bøgildvej i Ikast opføres lige nu et nyt hus til udøvelse af musik- og studieliv. Illustration: Arkitec

IKAST Håndværkerne er i fuld sving på Bøgildvej 10 i Ikast.

På adressen har pædagoguddannelsen under VIA University College til huse.

Bag hovedbygningen - altså på området mod vest - er en bygning på 270 kvadratmeter ved at blive bygget.

Projektet beskrives på et skilt ved Bøgildvej som et »studenter- og musikhus«, og arkitekten er Arkitec, der har hovedsæde i Birk Centerpark.

- VIA Ikast er i gang med at opføre et nyt hus til udøvelse af musik- og studieliv. Det forventes at stå klar til semesterstart efter sommerferien, fortæller Aksel Fyhn, administrerende direktør hos Arkitec.

Bygherren har ønsket et bæredygtigt hus med et lavt CO2-aftryk til omgivelserne. Både under byggefasen og i hverdagens efterfølgende drift.

Skaber en lille gårdhave

Derfor er der anvendt bæredygtige materialer, og det kommende studenter- og musikhus vil i sin helhed fremstå som en træbygning med en overdækket terrasse.

Placeringen er valgt, så den nuværende åbne terrasse ved pædagoguddannelsen kommer til at ligge midt mellem den eksisterende bygning og nybyggeriet.

- Denne placering sikrer, at udsigten fra hovedbygningens atrium, hele vejen fra hovedindgangen gennem bygningen til de grønne arealer, bibeholdes i videst mulig omfang. Husets indgang er placeret mod nordøst - og ligger således logisk og synlig fra hovedbygnings vestlige udgange og fra ankomstvejen nord om hovedbygningen, forklarer Aksel Fyhn.

Nybyggeriet er placeret tæt ved hovedbygningen og den eksisterende terrasse bag pædagoguddannelsen på Bøgildvej. Foto: Thomas Vang Nielsen