- Vi vil kæmpe for at fortsætte

Endnu uvist, hvordan økonomien hænger sammen i Musikliv - 2700 besøg på plads over de to dage

Udgivet:22. juni 2018, 11.28

Læsetid:4 minutter

Jonah Blacksmith var en af festivalens højdepunkter. Her har bandet hevet Lone Rasmussen fra Ikast på scenen. Hun fik lov til at spille tambourin. De skulle bare vide, hvor godt hun også kan synge ...

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

MUSIKLIV Alt klappede (bortset fra regnen lørdag).

Ingen ballade, flot musik, lyd og lys, et nyt loungeområde, som blev en succes, god afvikling, et godt publikum - og nye drinks på menuen. Og flot opbakning fra sponsorerne.

- Men, lyder fra Musiklivsformand Robert Bagger. Det er jo ikke alt. Der skal også komme folk. Vi har fået fantastiske gode reaktioner fra publikum. De kommer her for at holde en fest. Og vi har haft 120 frivillige, som har knoklet - nogle af dem i flere dage. Men der kom altså ikke mange flere publikummer end sidste år.

Og så er Musikliv udfordret.

Op til festivalen havde Bagger udtalt et håb og et ønske om, at der skulle komme 600-700 mere hver aften - for at modvirke det efterslæb, man havde efter sidste års Musikliv.

Fredag lød besøgstallet på 900. 500 kom til Stjernefrø (der er gratis). 1300 vurderede man har været indenom lørdagens festival.

Og det er ikke bedre end sidste år.

- Der har været meget snak om musikprogrammet - det kan man jo altid diskutere. Nogen gange rammer vi - andre gange er det svært. Der har været snak om VM-fodbold under festivalen. Der er også mange andre arrangementer rundt omkring, som trækker i folk - og man kan til enhver tid rode efter forklaringer, siger Robert Bagger.

Gode tilbagemeldinger

- Faktum er - og det holder vi fast i - at vi havde en god festival på alle måder. Men mangler mere opbakning. Dem der kommer her, får vi vildt gode tilbagemeldinger fra. Bare kig på kommentarerne på de sociale medier.

- I år skar vi festivalen til og nedsatte budgettet for at forsøge at ramme det niveau, der passer til besøgstallet de seneste tre-fire år.

Økonomien er ikke endelig opgjort

- Nu skal vi lige have opgjort alle de økonomiske forhold og derefter vurdere, om der basis for, at vi kan fortsætte. Men så meget kan jeg sige. Vi vil kæmpe for at fortsætte med en musikfest i byen. Jeg nægter at tro på, at en by af Ikast størrelse ikke kan have en byfestlignende festival i de intime rammer, vi byder på, siger Bagger.

Mange har en mening

Formanden hæfter sig ved, at rigtig mange - også dem, der ikke kommer til Ikast Musikliv - har en holdning til festivalen.

Det ser han som noget positivt.

Han slår dog fast, at det er dem, der arbejder med festivalen, der også bestemmer. - Der er jo ingen af os, der får løn for det her. Det er 100 procent frivilligt arbejde. Derfor kan vi godt tage imod gode råd. Fra publikum, fra andre. Vi har ikke noget imod at ryste posen - det gør vi faktisk ofte. Vi skal bare have hjertet med i det, vi laver. Og vi vil ikke gå på kompromis med scene, lys, lyd og med musikkvaliteten. Vi vil også noget i samarbejde med kommunens musikskole og gøre noget for de unge bands. Hvis man vil have fire spillemænd og playback til at stå og underholde - er man velkommen til at prøve det, siger formanden med et smil.

I år har Ikast Musikliv sat tæring efter næring i håb om at vende den spiral, der gjorde, at man har opbrugt kapitalen.

Men om det lykkes at komme ud med skindet på næsen - vil den næste tid vise.

- Jeg synes, vi har en styrke, fordi vi laver festival, som ikke skal tjene penge til en investor eller til en forening - men kun til at lave en bedre festival.

Musikliv kan ikke lade være med at hæfte sig ved, at Ikast-Brande Kommunes tilskud til den slags er et stort 0. Man får 25.000 kroner til afvikling af gratis Stjernefrø med musikskolens børn.

Det er svært at stå distancen til en kulturuge i Herning, hvor man fra det offentlige side sætter hundredetusinder af kroner på spil og kan lave gratis koncerter med Poul Krebs. Andre omkringliggende festivaler har også store kommunale tilskud til at booste festivaler.

- Med i billedet hører også, at danske bands og musikere har skruet priserne i vejret. ingen tjener rigtig penge på CD-salg længere. Og nu skal pengene hentes på festivaler, siger Robert Bagger, der lover en udmelding efter sommeren på fremtiden for Ikast Musikliv.