Rejsegilde på kæmpe-institution i Ikast: Børnenes bondegård skyder op

Den nye dagsinstitution i østbyen i Ikast skyder op

Udgivet:06. oktober 2022, 07.00

Læsetid:3 minutter

Arkitekt Carsten Gjørtz har selv personlige følelser omkring projektet, og han glæder sig næsten lige så meget som lederen hos Børneby Øster, Laila Stokholm. Foto: Malene Tswai

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

12 måneder siden

INSTITUTION Den nye daginstituon i østbyen i Ikast skyder godt op af jorden.

Det kommende Lysholt, som den er blevet døbt kommer til at ligne en bondegård, og for arkitekt Carsten Gjørtz ligger det ham meget meget på sinde, at forholdene for specialbørn er i orden.

- Jeg har selv døtre med autisme, så jeg kan godt mærke, at jeg selv har nogle følelser omkring projektet, og det har givet en ekstra motivation, forklarer Carsten Gjørtz.

Tidsplanen holder

Ønsket om at oprette en specialskole i Ikast-Brande Kommune, så man ikke længere behøver at sende børn i tilbud uden for kommunen, opstod tilbage i 2010, men først i forbindelse med vedtagelsen af budget 2021 satte politikerne penge af til projektet.

Arkitekten fremhæver, at meget de seneste måneder har peget i retning af at forsinke projektet. Forhold ude i verden langt fra Ikast, som alligevel kan risikere at få afgørende betydning for processen. Alligevel er Carsten Gjørtz fortrøstningsfuld.

- Om det er en krig, en pandemi eller et skib med alle materialer, der sidder fast i en eller anden bugt, så kan intet stoppe os, siger han med mod i stemmen efterfulgt af et skævt smil.

Godt vi kom i gang

Det er børnene fra daginstitutionen Børneby Øster, som skal flytte ind. De har i mange år boet i Sønderparken i slidte omgivelser.

Formanden for børne, kultur,- og fritidsudvalget, Annette Mosegaard (K), kan berolige de fremmødte fra Børneby Øster. Børnene skal, som det ser ud nu, ikke vente længere end et lille års tid på at flytte.

- Det var godt, vi kom i gang nu, for siden vi stod her sidst, er det kun gået én vej med priserne på alt, og det er opad. Det var ikke sikkert, at vi havde bygget nu, hvis vi var kommet senere i gang, fordi prisen ville have set helt anderledes ud, men vi er i fuld gang, og vi fortsætter, lyder det fra Annette Mosegaard.

Et »pyha« fra lederen

Laila Stokholm er leder hos Børneby Øster og er naturligvis lettet over udsigten til ikke at skulle vente længere end nødvendigt med en kommende indflytning.

- Jeg kører tit forbi for lige at holde øje, og pludselig tænkte jeg »wauw« det går stærkt. Vi glæder os rigtig meget til at finde os til rette i nye omgivelser i en ny hverdag, hvor vi får så mange muligheder, siger lederen.

- Nu må I altså se at komme herhen - det vælter jo i pølser!

Ordren er givet fra hotdog-mand Ulrik Tanggaard.

Et rejsegilde er håndværkernes fest - og de tager sig en velfortjent pause i ly for efterårsregnen.

Siden første spadestik i maj er det gået stærkt, og tidsplanen ser ud til at holde. Navnet Lysholt er i øvrigt fundet ved en navnekonkurrence, hvor hele tre borgere foreslog navnet, som dermed vandt. De tre borgere var Marianne Petersen, Jens Klaris og Erik Lund Nielsen. Foto Malene Tswai
Ulrik Tanggaards pølsevogn var velbesøgt trods det skiftende vejr. Foto: Malene Tswai
Til august næste år skal byggeriet var færdig. Foto: Malene tswai