Penge på vej til landsbyerne

615.000 kroner frigives til almennyttige formål i 24 byer

27. juni 2020, 14.00

De 24 mindste byer i Ikast-Brande kan nu se frem til et grundtilskud, der netop er besluttet frigivet. Foto: Flemming Thulstrup

IKAST-BRANDE På det seneste møde i Erhverv-, Vækst og Bosætningsudvalget er det besluttet at udbetale det grundtilskud til byer og landsbyer, der er afsat på budgettet for i år.

Det drejer sig om i alt 615.000 kroner.

Der er afsat 50.000 kroner til hver af kommunens fire byer. Det drejer sig om Bording, Ejstrupholm, Engesvang og Nørre Snede.

Der er afsat 40.000 kroner til landsbyer over 200 indbyggere, og det drejer sig om: Tulstrup, Isenvad, Klovborg, Hampen, Blåhøj, Gludsted, Pårup og Uhre.

Endelig er der fra byrådets die afsat 20.000 kroner til landsbyer under 200 indbyggere. Her er dusinet fuldt med: Christianshede, Drantum, St. Thorlund, Munklinde, Smedebæk, Bording Kirkeby, Stubkjær, Faurholt, Moselund, Klode Mølle og Krondal.

For at komme i betragtning til de kommunale kroner skal det dokumenteres, hvad man har brugt sidste års tilskud til, og her er det af afgørende betydning, at der er tale om almennyttige formål som eksempelvis maling til forsamlingshuset eller forbedring af legepladsen. Grundtilskuddet må altså ikke gå til begunstigelse af enkeltpersoner eller til erhvervsstøtte.