Julegaven er udskudt

Kristian Jensen (V) undrer sig over, at det trækker ud med lovændring, der kan hjælpe blandt andet Brande Højskole

26. december 2020, 13.17

Der bliver ingen julegave fra Folketinget til Brande Højskole. Folketingsmedlem og forslagsstiller Kristian Jensen (V) håber dog fortsat på, at en lovændring snart vil blive stemt igennem til glæde for både højskole og svage og ordblinde unge. Foto: Flemming Hansen

BRANDE Folketingsmedlem Kristian Jensen (V) havde håbet på at kunne agere julemand for Brande Højskole ved at ændre den lovtekst, der har medført et markant fald i elevtallet.

- Men det kommer desværre til at vente lidt med den gave. Både SF og Enhedslisten, der støtter mit forslag, har meddelt, at de synes, at undervisningsministeren skal tages med på råd, siger den tidligere minister.

Han undrer sig over, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på intet tidspunkt har kontaktet ham på baggrund af det forslag, han har stillet, ligesom Kristian Jensen også finder det mærkeligt, at sagen ikke er taget op i Folketingets Uddannelsesudvalg.

- Hvis jeg skulle være mindre diplomatisk, så tyder alt på, at der er nogen, der er »banket« på plads, siger Kristian Jensen.

Han tilføjer dog, at der stadig er et flertal for ændringen udenom regeringen.

Det glade budskab kom frem i begyndelsen af måneden og var en realitet efter, at flere folketingspolitikere var på besøg på Brande Højskole.

Her slog den afgåede forstander Mogens Sommer Madsen til lyd for, at den nye lov om forberedende grunduddannelse (FGU) medførte utilsigtede problemer for en højskole som den i Brande, der har specialiseret sig i at hjælpe bogligt svage og ordblinde elever, der med en flot succesrate fik tilsendt elever fra hele landet. Det ophørte imidlertid med den ny lov, idet kommunens mulighed for refusion forsvandt.

Det er denne urimelighed, som Kristian Jensens og Folketingsflertallets lovændring vil rette op på.

- Jeg venter nu på, at ministeren henvender sig, så vi kan komme videre og få det gennemført. Det vil stadig kunne nås, så ændringen træder i kraft ved det kommende skoleårs begyndelse efter sommerferien, siger Kristian Jensen.