Organist flytter til fuldtidsstilling

Nana Voskanyan kunne ikke blive i Engesvang Kirke, hvor der kun er en deltidsstilling

Udgivet:21. august 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Engesvang Kirke tager ved udgangen af august afsked med deres organist Nana Voskanyan. Foto: Privat Foto

1 år siden

Nana Voskayan, der de sidste tre år har været organist ved Engesvang Kirke, stopper med udgangen af august. Hun skal i stedet være organist i Assing ved Kibæk, fordi hun der kan få en fuldtidsstilling, oplyser menighedsrådsmedlem i Engesvang, Hans Jørgen Hansen i en pressemeddelelse.

- Nana har fortalt os, at hun er nødt til at få en fuldtidsstilling. Hos os har vi kun råd til at have en deltidsansat organist. Vi har beregnet det til 17 timer om ugen, så vi må desværre give slip på Nana, som med sin meget professionelle baggrund har været en kæmpe gevinst for musiklivet i Engesvang, siger Hans Jørgen Hansen.

Nana Voskayan stammer fra Armenien og har armensk statsborgerskab. Hun er universitetsuddannet musikpædagog og pianist. Da hun kom til Danmark og blev gift, fandt hun ud af, at der er stor mangel på organister, og derfor gik hun i gang med at uddanne sig til organist.

- Jeg har været glad for komme i gang med at spille orgel her i Engesvang Kirke. Det har givet mig mine første erfaringer med dette spændende instrument, og der har været dejlige mennesker at arbejde sammen med her. Samarbejdet med dem gav mig gode indtryk og en uforglemmelig oplevelse, siger Nana Voskanyan og fortsætter:

- Jeg er glad for at kunne få en fuldtidsstilling, men jeg er også glad for, at jeg i Assing kan få mulighed for at opfylde min drøm om korarbejde.

Engesvang Menighedsråd går nu i gang med at opslå stillingen som organist i håbet om at få den besat i løbet af et par måneder. En freelance-organist har lovet at tage de fleste gudstjenester og kirkelige handlinger indtil en ny fast organist er på plads.

Der bliver taget afsked med Nana Voskanyan ved en kirkekaffe i Engesvang Sognehus efter gudstjenesten søndag 28. august. Ved gudstjenesten vil Nana Voskanyan som en afsked spille et orgelstykke af Niels W. Gade.