Million-projekt skal hjælpe udsatte ind på arbejdsmarkedet

Udgivet:16. februar 2021, 07.58

Læsetid:2 minutter

Ikast-Brande Rådhus ude genrefoto Foto: Christian Sjurman sommeren 2016

2 år siden

JOB Udsatte ledige på kanten af arbejdsmarkedet kan se frem til en hjælpende hånd med flere inklusionsprojekter, der skal rulles ud i 2021 og 2022.

Projekterne får i alt 16,9 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og 2,9 millioner af dem går til projektet Jobsporet i Ikast-Brande Kommune. Her skal 100 borgere på kanten af arbejdsmarkedet i en helhedsorienteret indsats gennem optræningsforløb og siden i praktikforløb i virksomheder. Målet er at få 42 borgere i fast beskæftigelse og at fastholde dem i arbejde, for der er brug for dem. Det siger Charlotte Gye Sørensen, arbejdsmarkeds- og borgerservicechef i Ikast-Brande Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har en del virksomheder med rekrutteringsudfordringer, så der er brug for de udsatte borgere. Projektet skal vise virksomhederne, hvordan de indsluser og fastholder borgerne, og det er glædeligt, at en række virksomheder på forhånd er gået ind i projektet, siger hun.

Glad for opbakning

Opbakningen fra virksomhederne vækker glæde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, hvor bestyrelsesmedlem Peter Sørensen, borgmester i Horsens har roser til firmaerne:

- Det er virkelig positivt, at vi midt i en covid-19-periode ser virksomhederne gå helhjertet ind i disse projekter, som giver utroligt meget social inklusion for pengene. At vi kan sluse personer ind på arbejdsmarkedet i løbet af to år, er ikke bare godt for virksomhederne, som har brug for arbejdskraften - det er også godt for borgerne, og det er godt for kommunekasserne, siger han.

Hjælp til 300 borgere

Fastholdelse er også centralt i et andet projekt i Region Midtjylland, Rummelig Genstart, som støttes med 10 millioner kroner.

Den rutinerede operatør Projekter iMidt sætter fokus på udsatte borgere, som i tidligere projekter er sluset ud på arbejdsmarkedet, men har mistet tilknytningen under covid-19-pandemien.

Projektet gennemfører også traditionelle indslusningsforløb og en indsats for at skabe nye og udvide eksisterende socialøkonomiske virksomheder. 300 udsatte borgere deltager i projektet, og 175 af dem ventes i fast beskæftigelse efter det toårige projekt.

I oktober var der 106.400 arbejdsløse blandt de, der vurderes parate til at tage et job i morgen. (Arkivfoto). Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix