Endelig to point: HIH pligtsejrede i Horsens

Første sejr i syv ligakampe til Herning-Ikast, der vandt 26-24 i Forum Horsens

11. november 2020, 20.08

Emma Friis scorede fire gange i Horsens, hvor Herning-Ikast onsdag aften vandt en længe ventet og tiltrængt sejr i ligaen. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Endelig! For første gang i syv ligakampe kunne Herning-Ikast Håndbold forlade halgulvet som vindere.

Onsdag aften var det mere dramatisk end elegant, men det var også ligegyldigt, for HIH-kvinderne sikrede den forventede pligtsejr ude over bundholdet Horsens Håndbold Elite.

I Forum Horsens vandt gæsterne fra det midtjyske med 26-24 - efter pauseføring til udeholdet på 13-10. Det sprudlende og målsøgende angrebsspil, som Herning-Ikast indledte sæsonen med under klubbens nye cheftræner, Kasper Christensen, har været under pres i de seneste uger.

Inden aftenens udekamp skulle man således helt tilbage til 18. september, hvor Vendsyssel blev nedlagt i Ikast, for at finde HIH’s seneste sejr i Bambusa Kvindeligaen. Siden var det - inden sejren i Horsens - kun blevet til ét enkelt point i næsten to måneder. Eneste afbræk var kvartfinalesejren over Viborg i pokalturneringen.

At HIH-maskinen fortsat er skrøbelig blev atter understreget onsdag aften. Efter en rodet indledning, hvor begge hold blev noteret for mange tekniske fejl, fik Herning-Ikast i slutningen af første halvleg skabt et forspring på fem mål - til 13-8 - men kort efter pausen skrumpede føringen igen.

Inden for det første kvarter i anden halvleg scorede HIH-holdet blot fem gange, heraf to mål på straffekast.

Den tidligere FC Midtjylland-målvogter Stephanie Andersen voldte gæsterne store problemer i det meste af matchen, hvor især bagkæden med Helene Fauske, Stine Skogrand og til dels Ingvild Bakkerud i faser skød alt for løst i åbent spil. Også fløjen Line Mai Hougaard leverede afbrændere, da gæsterne burde have lukket matchen.

Foran med 18-14 gik udeholdet i stå mod det optimistiske hjemmehold, som med et kvarter tilbage lugtede blod og point. Horsens spillede aggressivt og med lange angreb, og værterne fik fortjent udlignet til 18-18 og 19-19, inden indskiftede Sabine Englert i målet samt scoringer fra Line Mai Hougaard og Bakkerud sørgede for føringen til 21-19.

Holdene fulgtes ad til slutminutterne. Trine Knudsen reducerede til 23-24, men endnu en redning fra Englert og mål fra Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand sikrede den længe ventede ligasejr til Herning-Ikast Håndbold.