Fastelavnsfest kom med hjem

Udgivet:17. februar 2021, 09.52

Læsetid:1 minut

Sognepræst Karin A. Vestergaard var flankeret af to udklædte mannequindukker, da Engesvang Kirke søndag holdt fastelavnsgudstjeneste. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Det lykkedes søndag Engesvang Kirke at holde fastelavn på trods af coronarestriktionerne. Der var gudstjeneste i kirken, og de børnefamilier, der deltog, fik en pose med hjem med fastelavnsboller, kakao og godter.

Med de nuværende regler, må der være 17 i Engesvang Kirke ad gangen. Ved fastelavnsgudstjenesten havde sognepræst Karin A. Vestergaard imidlertid inviteret to ekstra. Det var to mannequindukker, der i sagens natur ikke har så meget stemme. I stedet indgik de i et talekor, hvor gudstjenestedeltagerne oplæste de replikker, de to havde i et optrin om Jesus og Johannes Døberen.

På den måde fik de almindelige gudstjenestedeltagere mulighed for at bruge stemmen. Reglerne forbyder i øjeblikket menighedssang, men det er tilladt at tale, så længe man sidder ned. Menighedssangen er overdraget til et lille gudstjenestekor på to ud over den faste kirkesanger. Gudstjenesterne var, som reglerne foreskriver, begrænset til 30 minutters varighed.

I øjeblikket, hvor der er et begrænset antal pladser i kirken, bliver gudstjenesterne også sendt direkte på kirkens hjemmeside.

Sognepræst Karin A. Vestergaard oplyser i øvrigt, at det slet ikke alle 17 pladser bliver fyldt hver søndag, så hun opfordrer flere til at møde op, når kirkeklokken kalder til gudstjeneste.

Kirkesanger Tove Moody Henrtiksen var kædt ud som Pippi og delte godter ud tl de fremmødte. Foto: Privatfoto