Thygesen Gruppen er i gang med generationsskifte

Thygesen Gruppen præsenterer regnskab og forbereder et generationsskifte

Udgivet:15. maj 2019, 15.25

Læsetid:1 minut

Niels Laurits Thygesen, bestyrelsesformand for Thygesen Textile Group, har iværksat et generationsskifte. Foto: Flemming Hansen

4 år siden

Ikast-Brande Thygesen Textile Group A/S i Ikast har netop aflagt regnskab for 2018 og er kommet ud med et tilfredsstillende resultat. Koncernresultatet for 2018 udgjorde 30,7 millioner kroner efter skat. Det er en væsentlig fremgang i forhold til sidste regnskabsår, som kun udgjorde otte måneder, men også en forbedring i forhold til tidligere år.

En del af resultatfremgangen skyldes, at Thygesen Gruppen i 2018 har forøget sin investering i det tyske selskab Müller Textil GmbH, hvis hovedprodukt anvendes inden for automobilindustrien. Der er i regnskabsåret indviet nybygget produktionsvirksomhed i Mexico, ligesom der er foretaget udvidelser i både Kina og Slovakiet.

Thygesen Gruppen har desuden interesser i 3 handelsvirksomheder, Ease.dk, The Headwear Company og Innflow, der beskæftiger omkring 40 medarbejdere i Danmark, og i en produktionsvirksomhed i Vietnam, der i 2018 har forøget strikke- samt sy-kapaciteten, hvorved medarbejderstaben er steget fra 270 til 340 medarbejdere.

Specielt har Innflow, som er beliggende i Vejen, haft fin fremgang i såvel omsætning og indtjening. Innflow udvikler og sælger færdige kollektioner til private label inden for specielt undertøj, strømper og accessories.

Generationsskifte

I forbindelse med regnskabet siger bestyrelsesformand Niels Laurits Thygesen i en pressemeddelelse, at der er iværksat et generationsskifte.

- For fem år siden solgte vi en del af virksomheden til vores to sønner. Jeg er nu 76 år gammel og synes, det er på tide, at der også findes en løsning for den øvrige del af virksomheden. Vi har derfor iværksat et generationsskifte. Jeg fortsætter som bestyrelsesformand for Thygesen Textile Group, men vi har nu sikret os, at vores fire børn, Anne, Jens, Morten og Marie Thygesen, kan overtage ejerskabet af virksomheden, uden at det vil belaste den fremtidige drift af virksomheden.