Smider tre føringer: FCM må nøjes med uafgjort i vild målfest

FC Midtjylland var foran tre gange i en forrygende fodboldkamp, men Ulvene måtte gå skuffede fra banen med uafgjort i det første af to opgør mod Legia Warszawa om en plads i Conference League-gruppespillet

Udgivet:24. august 2023, 19.51

Læsetid:3 minutter

Legia-spilerne fejrer 3-3-målet med sine medrejsende polske fans, mens ærgrelsen lyser ud af FCM'erne. Værterne smed tre føringer i det hæsblæsende europæiske opgør. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD For den neutrale tilskuer havde opgøret det hele, men for størsteparten af tilskuerne på MCH Arena manglede der én vigtig ingrediens: Sejren.

FC Midtjylland måtte nemlig nøjes med 3-3 i det første af to opgør mod Legia Warszawa i playoffrunden af Conference League. Ulvene var ellers foran hele tre gange i det medrivende opgør.

FCM-træner Thomas Thomasberg havde også proklameret det på forhånd: ”Der venter et underholdende og actionpræget opgør”, spåede han i Herning Folkeblads kampoptakt.

Han fik ret. To angrebsivrige hold jagtede deres chance fremad banen gang på gang og turde også gå højt i presset i mange sekvenser.

FC Midtjylland kom i front allerede efter 16 minutter, da Juninho pandede bolden i nettet efter et perfekt serveret hjørnespark fra Kristoffer Olsson.

Men polakkerne blev alt andet end knækket af scoringen. Tværtimod greb Legia styringen og trykkede på, og bare 10 minutter senere faldt udligningen. Bolden blev sendt på tværs af feltet ad flere omgange, inden spanske Marc Gual sendte læderet over stregen til 1-1.

Albuesmæk uden rødt

Få minutter efter ville alle i FCM-lejren gerne have set et rødt kort til wingbacken Pawel Wszolek. I en duel med Paulinho valgte Legia-profilen at smække albuen bagud, hvor polakken ramte FCM-backen i ansigtet.

Paulinho måtte udgå med blod fra næsen, men den ukrainske dommer, Mykola Balakin, vurderede, at forseelsen kun var til gult kort.

Spillet bølgede videre i den hæsblæsende affære, og otte minutter før pausen faldt næste mål. Det var til FCM.

Et langt indkast fra Henrik Dalsgaard blev snittet af en polak og endte foran Franculino Djú, der resolut sparkede bolden i nettet med sit svagere højre ben. Det var hans femte mål i bare fire kampe i FCM-trøjen

Tre minutter før pausen burde det være blevet 3-1. Et midtjysk mønsterangreb endte med en fri Kristoffer Olsson midt i feltet, men af uransagelige årsager forsøgte svenskeren sig med en hælaflevering i stedet for at sende bolden i mål.

Kyniske polakker

Opgøret bød også på chancer i begge ender af banen i det første kvarter af anden halvleg, men efter en god time blev det 2-2.

Legia-kaptajnen Josué smækkede et frispark mod forreste stolpe, hvor Bartosz Slisz headede bolden i mål.

Kort efter fik Legia en scoring annulleret for en korrekt offside, men FCM fik sig en ny forskrækkelse. Det fik dog ikke Ulvene til at slække på angrebslysten, og 19 minutter før tid blev det 3-2 i en god midtjysk fase.

Armin Gigovic trykkede af, og Franculino Djú var først over den løse retur fra Legia-keeper Kacper Tobiasz.

»Farlige Francu« lignede dagens midtjyske målhelt. Men fire minutter før tid gik det galt igen.

Indskiftede Júnior Brumado mistede bolden, og de polske vicemestre spillede sig kvikt fri til en chance med et par hurtige pasninger, inden Blaz Kramer knaldede bolden knastørt i nettet.

FCM’erne hang med hovedet. De var foran tre gange og følte, at de havde fortjent bedre. Bundlinjen er dog, at alt står lige før returmødet i Warszawa på torsdag i næste uge.

Genoplev kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog herunder: