Grandprixdeltager droppede ud af gymnasiet og tog en kæmpe chance

Maja Barløse optræder lørdag ved Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Beautiful Bullshit". Hun har en klar ambition om at gå hele vejen og også vinde Eurovision.

Udgivet:07. februar 2023, 14.02

Læsetid:2 minutter

Maja Barløses største drøm er at være popstjerne. Hun håber, at deltagelsen ved Dansk Melodi Grand Prix kan bane vej for drømmen. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN Når Maja Barløse lørdag indtager scenen ved Dansk Melodi Grand Prix i Arena Næstved, sker det med en helt klar ambition:

- Jeg drømmer om at vinde Eurovision. Det er derfor, jeg er her, siger hun.

Maja Barløse optræder under kunstnernavnet Maia Maia med sangen "Beautiful Bullshit", som handler om den slags forelskelse, der er så intens, at man ser bort fra alle de røde flag.

Både Maja Barløse og de sangskrivere, der har hjulpet med tilblivelsen af "Beautiful Bullshit", har haft Eurovision i fokus fra start, fortæller hun. Det betyder blandt andet, at sangen har et hurtigt tempo og er dramatisk.

- Jeg gør nogle andre ting, når jeg skriver den her sang, end jeg normalt ville gøre. Jeg har tænkt meget over, hvordan det vil fungere på en stor scene. På den måde har den (sangen, red.) meget international appeal, mener hun.

Maja Barløse har lavet musik i over ti år, og allerede som 19-årig droppede hun ud af gymnasiet til fordel for Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Det fandt hun sig dog ikke til rette i, og rejselysten tog derfor over.

- Så tænkte jeg bare: "Jeg prøver lige at trække stikket, rejse lidt og finde ud af, hvad jeg er, når jeg rejser ud af min hjemby", siger hun.

Destinationen blev New York, og som 20-årig købte hun en flybillet til den amerikanske storby uden returbillet. Planen var, at hun skulle være afsted i et år, men så tog det ene år det andet, fortæller hun.

Fem år blev det til i byen med det enorme kulturliv.

I New York optrådte hun på byens store og små spillesteder, mens at hun stiftede sit eget pladeselskab og gjorde alt fra bunden - lige fra at sætte egne koncerter op, producere musikvideoer og promovere sin egen musik.

Da Maja Barløse vendte tilbage til Danmark for fem år siden, genoptog hun uddannelsen som sangskriver på musikkonservatoriet, mens at hun samtidig fik aftaler i hus med musikudgivere.

Hun beskriver selv, hvordan Danmark bød på sindssygt mange gode muligheder.

- Så det var, som om at Danmark kaldte lidt på mig, siger hun.

Sangerinden håber, at hun med sin optræden til Dansk Melodi Grand Prix kan nå ud til først det danske publikum og siden det europæiske.

- Min største drøm er at være popstjerne. Det her (grandprixet, red.) er et skridt på vejen, kan man sige, lyder det.

Maja Barløse deltager sammen med syv andre artister ved Dansk Melodi Grand Prix den 11. februar 2023.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix skal repræsentere Danmark ved Eurovision i Liverpool den 13. maj.

/ritzau/