FC Midtjylland indleder guldjagten mod Brøndby

Den første kamp i mesterskabsspillet er på hjemmebane mod Superligaens øjeblikkelige tophold

27. marts 2021, 05.51

FCM-spillerne kunne juble efter weekendens storsejr over Vejle. Nu gælder det mesterskabsspillet. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Med en hjemmesejr på hele 5-0 over Vejle Boldklub satte FC Midtjylland i søndags trumf på i den sidste kamp i Superligaens grundspil, og dermed ser de forsvarende danske mestre ud til - efter en vanskelig periode - at være klar til det mesterskabsspil, der begynder efter landskampspausen.

Opgøret mod Vejle på MCH Arena viste et FCM-hold, der fik hul på bylden og gang i det mere sprudlende og målfarlige spil igen.

- Der er flere, der har søgt efter deres niveau og kvalitet. Vi har fokuseret på at genfinde kvaliteten, og det lykkedes heldigvis mod Vejle. Vi fik frigjort en masse energi og tro på tingene, sagde FC Midtjyllands cheftræner, Brian Priske, efter kampen.

Nu er FCM helt klar til at jagte et nyt mesterskab - og i første omngang Brøndby, der fører Superligaen med to point ned til FCM.

- Vi har rejst os efter en hård periode, og vi er sultne efter at vinde og tage det mesterskab, der tilhører os, siger FCM’s australske kantspiller, Awer Mabil, der var manden bag tre assists i kampen mod Vejle.

Allerede i første forsøg kan FC Midtjylland erobre førstepladsen tilbage. Kampprogrammet for mesterskabsspillet blev offentliggjort tirsdag, og det viser, at FCM indleder med en hjemmekamp mod Brøndby, som spilles anden påskedag, mandag 5. april.

FCM’s øvrige ni kampe i mesterskabsspillet ser således ud:

AGF - FC Midtjylland

Randers - FC Midtjylland

FC Midtjylland - FC København

FC Nordsjælland - FC Midtjylland

FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Brøndby - FC Midtjylland

FC Midtjylland - Randers

FC København - FC Midtjylland

FC Midtjylland - AGF

Den sidste kamp spilles anden pinsedag, mandag 24. maj.

FC Midtjylland skal desuden spille to pokalsemifinaler mod SønderjyskE. Det er på hjemmebane 8. april og på udebane 15. april.