Debat: Penge på vej til lokale gymnasier

Udgivet:08. december 2020, 19.58

Læsetid:1 minut

MF Andreas Steenberg, Radikale Venstre. Foto: Privat

AF Andreas Steenberg. MF finansordfører, Radikale Venstre, valgt i Herning

LÆSERBREV Uddannelse er det, der skaber fremtiden for vores samfund. Det giver frihed for den enkelte. Og uddannelse er det, Danmark lever af. I Radikale Venstre synes vi, at det var forkert, at den tidligere regering skær i uddannelserne hvert eneste år. Samtidig med at man forlangte at kvaliteten skulle stige. Det giver ingen mening!

Især blev de gymnasiale uddannelser ramt. Erhvervsskolerne fik ekstra penge. Desværre er der gået noget værdikamp i den; for at vise at man kæmper for flere faglærte, så skulle man åbenbart være imod de gymnasiale uddannelser. Men hvorfor? Et samfund har både brug for gode faglærte og gode akademikere. Smeden har brug for at der også er gode læger. Og omvendt.

Radikale Venstre har haft som hovedkrav at de gymnasiale uddannelser skulle løftes i finansloven. Det er lykkedes med 220 mio. kr. årligt. Lokalt på Herning-egnen betyder det for de lokale uddannelser: Herning Gymnasium; 1.543.606 kr., Herning HF og VUC; 629.809 kr., Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier; 1.760.748 kr. og Ikast-Brande Gymnasium; 1.075.187 kr.. Tallene er baseret på beregninger fra Finansministeriet, som forudsætter, at man har det samme antal elever som i dag.

Vi har savet i den gren, vi sidder på. Det stopper vi med. Nu investerer vi igen i vores unges uddannelse.