Gysersejr i Silkeborg: Ikast-kvinder klar til DM-semifinaler

Ikast Håndbold var i store problemer mod Silkeborg-Voels decimerede hold, men endte med sejren og er klar til DM-semifinalerne

Udgivet:05. maj 2023, 21.45

Læsetid:2 minutter

Emma Friis blev topscorer for Ikast Håndbold med seks mål i udesejren mod Silkeborg-Voel. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

5 måneder siden

HÅNDBOLD Det holdt umådeligt hårdt. Men det gik.

Ikast Håndbold vandt fredag aften 31-30 på udebane mod Silkeborg-Voel og er klar til DM-semifinalerne - med to runder tilbage af slutspilspuljen.

Silkeborg-Voel var ellers foran 30-29 med halvandet minut tilbage. Men scoringer fra Line Mai Hougaard og Sarah Iversen vendte slaget, og i sidste sekund diskede målvogter Jessica Ryde op med en redning overfor Silkeborg-fløjen Mathilda Lundstrøm. Og så kunne Ikast-lejren juble over sejren.

Også uafgjort ville i øvrigt have været nok til at sikre semifinale-billetten.

Det var også ventet, at Ikast-holdet ville gøre arbejdet færdigt denne aften. For selvom Kasper Christensens mandskab ofte har haft det svært i Silkeborg, var præmisserne gunstige denne gang.

Silkeborg-Voel er nemlig ramt af hele fem skader og to graviditeter og stillede op med flere ungdomsspillere, én 2. divisionsspiller og én håndboldpensioneret målvogter på holdkortet - selvsagt også sammen med profiler som Eira Aune, Natasja Andreasen og Stine Bonde.

Måske fik det Ikast-spillerne til at tage for let på opgaven. I hvert fald åbnede gæsterne opgøret ukoncentreret og sjusket og kom bagud hele 9-16 og 12-18, før det lykkes at reducere tre gange på stribe inden pausen, hvor stillingen var 18-15 til Silkeborg-Voel.

De reservespækkede værter kæmpede for at give deres cheftræner en god afsked. Det var nemlig Jakob Andreasens sidste hjemmekamp som cheftræner for Silkeborg-Voel efter 17 år i den rolle. Fra næste sæson er han direktør i klubben.

Fik hurtigt kontakt, men værterne hang på

Ikast hævede niveauet efter pausen. Både i forsvaret og i angrebet. Det betød, at holdet hurtigt fik kontakt ved 18-18 og fik sin første føring ved 20-19.

Ikast havde de fleste føringer i den resterende del af opgøret. Men der var mere i Silkeborg-Voel på festdagen for deres afgående træner, der blev hyldet med T-shirts med hans foto og årstallene 2006 til 2023.

Silkeborg-Voel førte 24-22 og 27-26, men Ikast havde fundet recepten i den fase og havde åbenlyst også en trumf i sin bedre bredde.

I slutminutterne viste Ikast-holdet nerver af stål og tog sejren og semifinalepladsen.

Næste kamp i slutspillet venter allerede på tirsdag, når Ikast får besøg af København Håndbold. Cheftræner Kasper Christensen vil formentlig spare ressourcer i dén kamp, da holdet få dage senere drager til Final4-stævne i EHF European League i Østrig.