HIH måtte nøjes med ét point i dramatisk kamp

Der var drama til sidste sekund, da Herning-Ikast og Silkeborg-Voel spillede 27-27 i den første kamp i slutspillet

Udgivet:30. marts 2022, 20.13

Læsetid:2 minutter

HIH’s Emma Lindqvist (t.h.) i aktion i onsdagens udekamp mod Silkeborg-Voel. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

12 måneder siden

HÅNDBOLD Hvornår har man sidst set en håndboldkamp slutte med et volleyball-smash?

Ikke desto mindre skete det i Jysk Arena i Silkeborg onsdag aften, hvor hjemmeholdet Silkeborg-Voel og gæsterne fra Herning-Ikast Håndbold spillede uafgjort 27-27 i den første kamp i DM-slutspillet.

Mere om volley-smashet senere, for lokalopgøret havde det hele. Flotte detaljer, store redninger, et rødt kort og en afslutning, hvor begge hold kunne have snuppet sejren indenfor de sidste fem sekunder.

Tæt kamp hele vejen

De tre første indbyrdes kampe i sæsonen - to ligakampe og en pokalkamp - har alle været meget tætte, og sådan fortsatte det i Silkeborg denne onsdag aften. Hjemmeholdet udfordrede HIH’s favoritter og var som oftest foran med et enkelt eller to mål i første halvleg, og havde det ikke været for stærkt spillende Sabine Englert i målet, kunne gæsterne nemt have været i større problemer.

Mod slutningen af halvlegen vendte billedet imidlertid en anelse, og med tre mål i træk snuppede HIH en pauseføring på 15-13.

Første halvleg sluttede dramatisk. Hjemmeholdet fik et frikast efter tid, hvorefter Julie Jensen tyrede bolden lige i hovedet på Simone Petersen i muren. Simone Petersen faldt til jorden i smerte, og efter videogennemsyn præsenterede kampens dommere Julie Jensen for et rødt kort.

Simone Petersen var dog frisk igen efter pausen og scorede anden halvlegs første mål.

HIH’erne var foran med to-tre mål langt ind i anden halvleg, men Silkeborg-Voel skal man ikke afskrive, og hjemmeholdet fik da også kæmpet sig tilbage.

Ni minutter før tid kom Silkeborg-holdet foran 25-24 på straffekast. HIH-offensiven var blevet forkrampet.

Vildt drama til sidst

Silkeborg-Voel kom foran med to, 27-25, tre minutter før tid, men de etablerede kræfter fik HIH tilbage igen. Sarah Iversen og Simone Petersen sørgede for udligning, og i målet indgydede Englert så meget respekt, at Ann Grete Nørgaard sendte et straffekast over mål bare fem sekunder før tid.

Det kunne have afgjort kampen. I stedet fik HIH tre sekunder til at fremtvinge et sejrsmål. Sabine Englert kastede langt og præcist til Simone Petersen, som med et volleyball-smash sendte bolden på stangen og i mål. Men, men ... det var et splitsekund for sent. Slutfløjtet havde lydt, og det hele sluttede uafgjort.

Topscorere for HIH i Silkeborg blev Emma Friis og Simone Petersen med hver seks mål.

Det uafgjorte resultat betyder, at HIH nu har to point i slutspilspuljen, Team Esbjerg har tre, mens Silkeborg-Voel og Horsens har ét hver.

Herning-Ikast Håndbold spiller næste gang lørdag aften, hvor der er kvartfinale-returkamp i EHF European League. HIH og rumænske Ramnicu Valcea dyster om en plads i Final4 lørdag aften klokken 18 i IBF Arena i Ikast.