Anmeldelse: Henrik Volf er en ægte troubadour

Musikeren Henrik Volf er for første gang i sin mere end 30 år lange karriere helt alene på scenen

Udgivet:07. marts 2022, 10.02

Læsetid:2 minutter

Henrik Volf, lokal musiker, prøver nye grænser med soloshow fyldt med egne sange og anekdoter Foto: privatFoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

ANMELDELSE Han har optrådt i duo og i band, men for første gang i sine over 30 år på scenen er den lokale musiker Henrik Volf helt alene. Som en enlig og efterhånden erfaren og sølvstænket musikulv »hylede« han torsdag aften helt alene på scenen i Bakkehuset.

Med en stor massiv industriel lampe, der som en gul måne lyste ud mod publikum, stod han dér, næsten forladt - og nervøs i et kort sekund - inden han lukkede op for sin egen personlige godtepose med fortællinger og 142 sange at vælge imellem.

Eksklusiv koncert

Bakkehuset kunne som det første spillested præsentere Henrik Volf i et helt nyt koncept, som flere forhåbentlig får øjnene op for og ikke mindst mulighed for at opleve.

Henrik Volf folder sig ud som ægte troubadour. Han har styr på sin guitar, men også på sin vokal, som han i den grad bruger til at lave såkaldte soloer - læs: udefinerbare musikalske lyde - når de ellers opfindsomme tekster slipper op, eller når han mangler banjoen, som nummeret oprindelig var skrevet til. Vokale soloer, som han ikke lægger skjul på, at han forventer, at der skal klappes og hujes af - som var det en omgang frokostjazz, man var tilskuer til.

I pauserne mellem numrene underholder Henrik Volf med anekdoter og historier fra sit eget liv.

Historien om, hvordan han blev født i Borris, voksede op i Lind, fik karantæne i Hernings natteliv som en aktiv bryder med løsthængende knytnæver, for siden at indtage Ikast.

Han fortalte anekdoten om, hvordan han blev kørt ned, pakket ind i gaze og gaffatape for få måneder senere at finde ud af, at bilisten var fru Jensen, hans klasselærer - som har fået sin egen sang, der selvfølgelig hedder »Fru Jensen«

Henrik Volf underholdt om sin forfærdelige skoletid, om sin kulørte læretid som farvehandler i Ikast.

Han blev blød som smør og sang sangen til sine to sønner - og smeltede nærmest, da det nyeste familiemedlem, barnebarnet Maggi, også fik sin egen sang.

Keep walking that road

Med to sørøver-ørenringe, stramme sorte jeans, stort jernkors, velpudsede cowboystøvler, og gråsprængt hårpragt er musik-Volf’en en rigtig »silverback«, der tro mod sig selv, sin musik og sit image efterlader respekt og forundring hos aftenens publikum: Wauu - »keep on walkin’ that road!«

Henrik Volf har for første gang valgt at stå helt alene på scenen med et udvalg af sine 142 udgivne sange. Foto: PrivatFoto