Alle var vindere

Marienlund-kollegiet har brugt de seneste 14 dage på bevægelse, fællesskab og sjove aktiviteter

Udgivet:13. august 2022, 08.00

Læsetid:3 minutter

Der var guld til alle, da der var afslutnings­ceremoni på Marienlund-kollegiet efter to uger med OL-aktiviteter. Her er det Karina Grønbæk, der af borgmester Ib Lauritsen (V) får sin medalje hængt om halsen. Foto: Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

OLYMPIADE- Det handler ikke altid om at vinde. Og så alligevel. I har vundet over jer selv.

- I har ladet jer udfordre og har derfor alle fortjent en guldmedalje.

Sådan sagde Ikast-Brandes borgmester Ib Lauritsen da hun havde fået til opgave at uddele medaljer til beboerne på Marienlund Kollegiet i Ikast.

Den olympiske hymne bragede ud af højttalerne, solen skinnede, og overalt på terrassen sad de festklædte og velfriserede atleter i spænding: Hvornår var det mon deres tur til at blive klappet op til borgmesteren og få en glinsende guldmedalje hængt om halsen?

For der var nemlig guld til alle, da Marienlund-kollegiet på Kirkegade i Ikast havde inviteret til afslutning på en 14 dage lang OL-turnering.

Det handlede ikke nødvendigvis om at komme først, men om at være med og dyrke fællesskabet og sammenholdet på tværs af de forskellige boenheder på kollegiet.

Corona har har nemlig været lidt af en udfordring for beboerne, der ikke sådan kunne gå på tværs af gangene og besøge hinanden.

Derfor tager det tid at få genopbygget fællesskabet og sammenholdet på tværs af kollegiets afdelinger.

Men det handlede også om at få sig bevæget.

Bevægelse i hverdagen

- I dagligdagen er bevægelse en del af hverdagen for de fleste af beboerne på Marienlund, men når den lange sommerferie sætter ind, er det svært at holde sig i gang, og hvis vi ikke passer på, kommer de til at sidde og bare proppe i munden. Og det går ikke, siger leder Hanne Munk.

Hun roser derfor sine to medarbejdere Tina Jensen og Kim Mäenchen, der i år har sat gang i en større aktivitet, der strakte sig over flere uger - nøjagtig som ved et rigtigt OL, hvor der på forskellige dage er forskellige idrætsgrene på programmet.

Æggekast

Der skulle dog hverken spilles håndboldkampe, springes højdespring eller løbes maraton på Marienlund. Det var helt andre »idrætsgrene«, der var på dagordenen.

- Den første dag skulle alle deltagere i fællesskab gå rundt om Marienlunds bygninger. Det handler om at gå, men også om i fællesskab at nå de magiske 100 omgange, fortæller Kim Mäenchen.

De følgende uger har udfordringerne budt på æggeløb, hvor æg skulle balanceres på skeer. Der er spillet bowling på græsplænen med fyldte vandflasker som kegler. Ærteposer er kastet ud i en konkurrence om, hvem der kunne kaste længst. Der er dystet i stigegolf, og sidst - men ikke mindst - er der blevet konkurreret i snobrødsbagning.

På dagens sidste dag var der ingen fysiske udfordringer for deltagerne. Tværtimod. Nu handlede det om welness, afslutningscermoni og havefest.

Det er ikke hver dag, at man med OL-hymnen i baggrunden kan gå hele vejen op til borgmesteren og få hængt en »ægte« guldmedalje om halsen. Martin Pedersens begejstring og stolthed er ikke til at tage fejl af. I baggrunden ses borgmester Ib Lauritsen (V) og Kim Mäenchen. Foto: Tom Laursen
Der blev klappet og hujet blandt de publikummere, der spændt sad og ventede på, at det blev deres tur til at få en medalje. Foto: Tom Laursen
Borgmesteren var fredag eftermiddag indkaldt som medalje-uddeler og hilser her på Ib Frandsen fra Marienlund-kollegiet. Foto: Tom Laursen
Leder Hanne Munk får et ordentlig kram af en glad Martin Pedersen. Foto: Tom Laursen
Borgmester Ib Lauritsen havde fået æren af at uddele guldmedaljer til alle OL-deltagerne på Marienlund Kollegiet i Ikast. Her det Niels Nielsen, som er den stolte modtager. Foto: Tom Laursen