Bestseller-milliardær er nu Danmarks rigeste

Anders Holch Povlsen topper listen med en formue på 53,1 milliarder kroner

Udgivet:03. december 2020, 09.17

Læsetid:1 minut

Anders Holch Povlsen er nu rigeste dansker. Foto: Tom Laursen

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

2 år siden

PENGE På listen over verdens rigeste personer hos mediet Bloomberg har det været skiftedag på den danske del af hitlisten. Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen har overhalet Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen som den øverste dansker. Listen opdateres hver dag, og det seneste døgn har Anders Holch Povlsen tjent 438 millioner kroner, mens Niels Peter Louis-Hansen »kun« har tjent 21 millioner kroner de seneste 24 timer.

Anders Holch Povlsen er dermed nummer 254 på listen med en anslået formue på 53,1 milliarder kroner, mens Louis-Hansen har værdier for 53 milliarder og er nummer 255.

Finans.dk har spurgt Anders Holch Povlsen til listen, men han ønsker ikke at kommentere hverken Bloombergs eller andre lister over udvikling i formuer.

- Det er papirpenge, Vi har været op og ned ad sådanne lister masser af gange, siger han.

Vokset 13 milliarder i år

Anders Holch Povlsen formue er i år indtil nu vokset med godt 13,8 milliarder kroner. Et hurtigt comeback efter en corona-nedtur, hvor han i løbet af få uger ellers røg 150 pladser nedad listen over verdens 500 rigeste personer. Anders Holch Povlsen har fortalt, at Bestseller under de første dage i corona-krisen havde for 100 millioner kroner i udgifter om dagen, og indtægterne nærmede sig nul - en dag kom der kun 1000 kroner i kassen.

Nu er kassen atter bugnende, men der er dog fortsat et pænt stykke op til toppen af listen. Her sidder Amazon-ejeren Jeff Bezo solidt på troner med en formue på 1160 milliarder kroner - det er cirka 300 milliarder foran de næste på podiet - Tesla-bossen Elon Musk og Microsoft-stifter Bill Gates. Trioen havde forresten ikke et fedt sidste døgn, Her tabte de alle penge - tilsammen må de notere et minus på 29 milliarder kroner på et døgn. De tre gutter har dog tilsammen tjent over 1000 milliarder alene i år.