Helle Thomsen og kompagni fik bank: Flot europæisk sejr til Ikast

Ikast Håndbold vandt med overbevisende 30-20 over franske Nantes i European League-premieren

Udgivet:08. januar 2023, 15.53

Læsetid:2 minutter

Ikast-spillerne jubler efter den flotte sejr. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

3 måneder siden

HÅNDBOLD Så er Ikast Håndbold i gang med jagten på endnu et Final4 i EHF European League.

Gruppespillet blev søndag indledt med en sejr på hele 30-20 over det franske hold Neptunes de Nantes, som har danske Helle Thomsen som cheftræner.

Netop Helle Thomsen, der tidligere har fejret store triumfer som cheftræner for Ikast-kvinderne, fik en hjertevarm modtagelse af de alt for få tilskuere i IBF Arena før kampen. Men da opgøret blev fløjtet i gang, var gæstfriheden forbi.

De gulblusede kom nemlig blæsende fra start og foran 4-1, før de franske gæster, som ellers også er et godt bud på en plads i Final4, havde set sig om.

Især Ingvild Bakkerud var voldsomt velskydende fra venstrebacken, og hjemmeholdet havde en stærk keeper i svenske Jessica Ryde, som i øvrigt skifter til netop det franske hold efter sæsonen. Og når Ryde ikke selv tog fra i målet, lod Nantes-spillerne sig presse af både målvogteren og Ikasts hårdt arbejdende forsvar til skud, der gik snert forbi mål.

Efter 22 minutters spil havde gæsterne blot scoret sølle fem gange - skarp var udelukkende den svenske landsholdsfløj Nathalie Hagman, som var effektiv på straffekast.

Mod slutningen af første halvleg kom Nantes lidt bedre med, men Ikast var oppe med fem mål, 15-10, ved halvtid. Faktisk en føring, der burde have været større.

Ryde og Bakkerud strålede

Der var en anelse slinger i Ikast-valsen i begyndelsen af anden halvleg, og Helle Thomsens tropper kom så tæt på som minus tre, 14-17, men så skruede hjemmeholdet igen op for tempo og kvalitet og ned for fejlene, og så blev der trukket afgørende fra.

Jessica Ryde snuppede blandt meget andet to straffekast efter pausen, og sammen med Ingvild Bakkerud, der blev topscorer med ni mål, var hun afgørende for den flotte og overbevisende sejr.

Men det var hele vejen rundt, at Ikast-mandskabet stemplede fornemt ind i sæsonens europæiske eventyr.