Opdateret: Gnaver holder stadig supermarked lukket

Supermarkedet Løvbjerg i Ikast blev mandag ramt af skadedyrsproblemer

Udgivet:27. november 2018, 09.14

Læsetid:2 minutter

Midt på eftermiddagen mandag sendte Løvbjerg Ikast en besked ud om skadedyrsangrebet via de sociale medier. Den nåede dog ikke frem til disse første handlende. Det er jo ikke alle, der konstant tjekker de sociale meder. Til gengæld høster forretningen ros for dels at lukke, dels at holde kunderne orienteret. Foto: philip Horup

Philip Horup
Journalist| phh@herningfolkeblad.dk

Ikast Mindst en drilsk gnaver har tvunget supermarkedet Løvbjerg til at lukke helt ned. Tidligt mandag morgen blev der fundet ekskrementer fra, hvad der sandsynligvis er mus eller rotter, i et baglokale i slagterafdelingen. Ikke just et spændende fund, der betød at supermarkedsledelsen hurtigt traf en beslutning om at lukke alt ned.

Salgschef Ole Busk i Løvbjerg-koncernen besigtigede selv butikken sammen med skadedyrsbekæmpelsen. Torsdag middag var det dog ikke lykkedes at finde frem til synderen.

- Det er en gnaver. Vi går med både livrem og seler lige nu. Vi smider alt ud fra slagteren. Også fra i går. Vi tager ingen chancer, forklarede han mandag.

Ildsprudende uhyre?

Ole Busk kunne også fortælle til Ikast Avis, at skadedyrstruslen var så stor at hverken apotek, pakkeshop, bager eller supermarked kunne åbne op igen i løbet af mandagen. Løvbjerg Ikast nåede ikke at få meldt lukningen ud til alle det populære supermarkeds mange kunder.

Flere hundrede mennesker måtte gå tomhændede fra stedet. Her var flere ved at gå ind i de lukkede skydedøre, men de slap så til gengæld for sygdom og smitte.

- Der er en drage derinde, jokede en kunne - og måske derfor udviste de fleste handlende respekt for beslutningen om at lukke. Rita og Henning Andersen fra Ikast havde ellers slæbt det helt store pantbytte med, men også de roste Løvbjerg for håndteringen.

- Vi handler altid i Løvbjerg, og det vil vi også gøre fremover, men nu skal vi lige finde et andet sted, sagde Henning Andersen, mens Rita Andersen udtrykte sympati med medarbejderne.

- Det er jo også synd, hvor meget de skal smide væk, for hvad der måske bare er en enkelt rotte, lød det fra parret.

Også lukket tirsdag

De rødklædte medarbejdere mødte ind til en noget uvant arbejdsdag, hvor de fleste skulle hjælpe til med en grundig rengøring. Lukningen har naturligvis omfattende økonomiske konsekvenser i form af tabt omsætning, kasserede varer og mandskabstimer til oprydningen. Selv ærgrede varehuset sig mest på kundernes vegne.

- Vi er selvfølgelig ærgelig over, at afvise vores kunder og håber at åbne igen hurtigst muligt, skrev fødevarebutikken senere på Facebook

Ved redaktionens deadline tirsdag formiddag var den store Vestergade-forretning stadig lukket. Souschef Jan Mossalski fortæller, at butikken heller ikke kommer til at åbne op senere i løbet af tirsdagen.

Tidligere i år var der Kvickly i herningCentret der døjede med rottebesøg.